В телеграм кавала си военният кореспондент Евгений Поддубной пише:

По каналите се разпространява видеозапис, за който се твърди, че показва севернокорейски войници на един от руските военни полигони. Не е известно къде и кога са заснети видеоклиповете и няма потвърждение за тяхната автентичност. Но има шок в Украйна.

📍Ръководителят на Центъра за полицейски операции към Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Коваленко заяви, че Русия планира официално да представи военните от КНДР като руски военни от бурятски произход.
📍Зеленски, говорейки в Брюксел предишния ден, обяви 10 хиляди военни от КНДР, които могат да участват във войната.
📍Ръководителят на ГУР Буданов каза днес, че около 11 хиляди севернокорейски пехотинци в момента преминават бойна подготовка в района на Саратов и ще бъдат изпратени на бойни позиции на 1 ноември.
📍Твърди се, че южнокорейското разузнаване е установило, че Северна Корея ще изпрати 12 хиляди военнослужещи, включително специални части, във войната в Украйна. Южнокорейският президент Yoon Seok-yeol свика спешна среща по въпросите на сигурността на фона на новината, че Северна Корея ще изпрати свои войски във война срещу Украйна, пише агенция Yonhap https://en.yna.co.kr/view/AEN20241018006500315?section =търсене

Русия не е потвърдила прехвърлянето на военен персонал от Северна Корея в Руската федерация.