Международният фестивал на изкуствата „Трикси“2022 даде възможност на желаещите да участват да изберат начина на своето представяне – присъствен или неприсъствен. Присъственото издание на форума се проведе от 14-ти до 18-ти юли в град Балчик и донесе на Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич над 20 отличия. Вече са ясни и резултатите от онлайн конкурса в Направление „Вокал“. Петя Минчева и Карина Тодорова, възпитанички на вокалния педагог Елена Карабельова, с радост научиха, че са класирани на челни места. Петя Минчева се представи с видеозаписи на две песни в направленията „Международен хит – поп“и „Българска песен“, играбна две първи места при 11 – 12 годишните в четвърта възрастова група. Карина Тодорова се състезава в трета възрастова група и бе отличена с две втори награди в направленията „Детска песен“ и „Българска песен“.
Видеата на участниците в онлайн изданието са оценявани от същото международно жури с председател Краси Гюлмезов, което журира и изпълненията на певците в присъственото издание на фестивала „Трикси“.
Този международен форум, подобно на много други фестивали и конкурси, бе изчезнал от културния календар на страната ни за няколко години, поради Ковид пандемията. За радост на талантливите млади хора, занимаващи се с изкуства, организаторите от Арт център „Стринджендо“ успяха да възстановят фестивала и той отново се превърна в истински празник на таланта и художественото творчество!