Google традиционно стартира или разширява бета програмата на Android на годишната си конференция за разработчици I/O, като позволява на телефони, различни от Pixel, да преглеждат предстоящата версия на Android.

През 2023 г. не е по-различно и Google обяви, че телефони от редица марки вече могат да изтеглят и инсталират бета версията на Android 14. Само имайте предвид, че този софтуер може да не е подходящ за ежедневна употреба и че много функции няма да работят.

Заслужава да се отбележи също, че ASUS, Nokia и Samsung по някаква причина липсват в списъка, въпреки че миналата година предложиха бета версия на Android 13.

Lenovo

Китайската марка е единствената в списъка, която предлага бета версия на Android 14 на таблет. Да, можете да инсталирате предварителната версия на Lenovo Tab Extreme. Това обаче се отнася само за Wi-Fi варианта

Nothing

Вярно на по-ранното твърдение на компанията, телефонът Nothing Phone 1 наистина е част от първата вълна устройства с бета версия на Android 14 от OEM производителите. Компанията е публикувала инструкции и връзки за изтегляне на своя уебсайт. Тя включи и списък с известни проблеми, като например неработещи функции за отключване с пръстов отпечатък, лицево разпознаване, глифове и обратно безжично зареждане.

OnePlus

Китайската марка потвърди, че OnePlus 11 е част от програмата Android 14 beta. В официална публикация във форума компанията е представила списък с известни проблеми и ограничения (например липса на поддръжка за варианти на оператора).

OPPO

OPPO обикновено предлага бета програми на Android за своята серия смартфони Find X, но това се променя с бетапрограмата на Android 14. Компанията потвърди, че тя ще бъде налична за сгъваемия Find N2 Flip. OPPO казва, че можете да изтеглите софтуера, да видите инструкциите и да проверите известните проблеми чрез нейния уебсайт за разработчици.

Realme

Бюджетната марка Realme също се включва в бета-версията на Android 14. Очаквайте да намерите първата бета версия на Android 14 на миналогодишния Realme GT 2 Pro. Има обаче две ключови ограничения, а именно, че това се отнася само за индийския вариант и че компанията не планира да предоставя последващи бета актуализации на Android 14.

vivo

Производителят, залагащ много на възможностите на мобилната камера, предлага бета версията на Android 14 за vivo X90 Pro. Но компанията предоставя предварителния софтуер и на фокусирания върху производителността Iqoo 11.

Така или иначе, на уебсайта за разработчици на vivo има връзки за изтегляне на бета версията на Android 14 за всеки телефон. Уебсайтът също така предлага инструкции и изброява известните проблеми.

Xiaomi

Искате телефонът ви от Xiaomi да има достъп до бета версията на Android 14? Компанията предлага софтуера за предварителен преглед за Xiaomi 12T, Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro. Можете да разгледате уебсайта на Xiaomi, за да изтеглите софтуера и да видите инструкциите за инсталиране.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ И ПРЕЗ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛА НИ: HTTPS://T.ME/NDT1EU

Source