Откриха международния турнир по худ. гимнастика за Купа Славия

0
84

© Facebook: БФХГ

В Столичната зала “София” официално бе открит втория Международен турнир “Купа Славия” и Приз “Емилия Бонева”.

Турнирът бе уважен от президента на БФХГ г-жа Илиана Раева, както и от трикратната абсолютна световна шампионка и почетен председател на БФХГ Мария Гигова, от Росина Атанасова – генерален секретар на БФХГ.

Близо 1000 гимнастички от 11 държави (Испания, Италия, Израел, Армения, Румъния, Кипър, Бразилия, Намибия, Конго, Гърция и България) участват в турнира в памет на голямата българска треньорка Емилия Бонева.

Емилия Бонева е най-успешната българска треньорка в чужбина, дългогодишен наставник на испанския национален отбор, чиято кариера започва в най-стария клуб по художествена гимнастика “Славия”.

Емилия Бонева извежда испанския национален отбор до олимпийска титла на игрите в Атланта 1996г.

Надпреварата в турнира обхваща всички възрастови групи – от най-малките до категория “Жени”.

Организацията на турнира преминава на много високо ниво, залата е подредена великолепно, а за всички участници и призьори има много подаръци от партньорите на състезанието.

Турнирът е с награден фонд при жените категория”Елит”.

Ще бъдат връчени множество призове и награди.

Организацията и начинът на провеждане на толкова голям и престижен турнир е още едно доказателство, че България е прекрасен домакин на такива събития в нашшия красив спорт и превръща надпреварите в арена на грацията и красотата !

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник