Подсъдим за кражба на пари от вендинг машина е осъден на 1 година лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието. Присъдата е постановена от Районен съд – Каварна и беше изцяло потвърдена от състав на Окръжния съд в Добрич.

20-годишният Е.Й., от Варна, е признат за виновен в това, че на 12 срещу 13 февруари 2019г.,е взел сумата от 95 лв. на монети от вендинг машина, поставена в „Медицински център – Каварна“, като счупил части на машината, за да си осигури достъп до кутията с парите. Младежът извършил деянието при условията на повторност и немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот. Със същата присъда подсъдимият е оправдан по повдигнатото му обвинение за кражба на 150 лв. от друга вендинг машина в Каварна.

Производството пред Окръжния съд беше образувано по протест на прокуратурата и жалба на защитата на подсъдимия. След проверка на атакувания съдебен акт, Окръжният съд не намери основания за неговата отмяна или изменение и го потвърди изцяло. Анализът на доказателствата, извършен от Районен съд – Каварна, е цялостен и задълбочен и направените изводи са точни, логични и правилни, посочва в решението си въззивният съд.  Окръжният съд  намира за справедливо и определеното на подсъдимия наказание предвид множеството предишни престъпни прояви на младежа, за които е осъждан 12 пъти по дела на различни районни съдилища в страната – Варна, Горна Оряховица, Благоевград и София.

Към определеното му сега наказание от 1 година затвор е присъединено и наказание „обществено порицание“, наложено на подсъдимия с присъди по две водени срещу него дела в Районен съд – Варна. Тъй като деянието, предмет на настоящото дело, е извършено от подсъдимия в изпитателния срок на предходно негово условно осъждане на 3 месеца и 15 дни лишаване от свобода, Каварненският районен съд е привел в изпълнение и това наказание.

Решението, с което Окръжният съд в Добрич потвърждава присъдата, е окончателно.

 Окръжен съд – Добрич

Връзки с обществеността

 

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 10. РИБОЛОВ
 11. ГЮВЕЧ
 12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 13. България – Китай 中国保加利
 14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
 15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 16. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 17. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
loading...