ОДМВР-Стара Загора с мерки за гарантиране на реда и спокойното протичане на баловете

0
89

©

И тази година ОДМВР-Стара Загора е предприела необходимите мерки за обезпечаване на обществения ред, безопасността на движението по пътищата и недопускане на инциденти по време на абитуриентските балове и публичните прояви, свързани с честването на 24 май. Това съобщиха за “Фокус” от полицията. В ход е традиционната кампания “Абитуриенти”.

В тази връзка са проведени срещи с училищните ръководства и с представители на местната власт, както и беседи, свързани с безопасността на движението по пътищата, с ученици на които предстои завършване на последния етап от училищното образование.

В дните, когато ще се провеждат абитуриентските балове ще има засилено полицейско присъствие в районите около учебните заведения, където ще се събират автомобили, с които ще бъдат извозвани абитуриентите, маршрутите на тяхното придвижване и заведенията, където ще се провеждат тържествата с цел осигуряване на обществения ред, както и недопускане на инциденти при организираното придвижване на абитуриентите.

На място полицейските екипи стриктно ще следят за недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и такива, които нямат свидетелство за управление на МПС. Пътните полицаи ще контролират и за други нарушения по Закона за движение по пътищата. От полицията припомниха, че е задължително да се използват обезопасителните колани, с които са оборудвани превозните средства.

Ще се координират действията с организаторите на екскурзии за предпазване от инциденти по време на тържествата, а водачите на автобуси ще бъдат специално инструктирани.

“На бала се забавлявай! На пътя бъди отговорен! Дори по време на баловете всички имат задължение да спазват Закона за движението по пътищата. Осигури си шофьор за преди и след бала и празнувай спокойно. Ако сам ще шофираш, не пий алкохол. Шофирането с алкохол в кръвта над 1,2 на 1000 е престъпление. Шофирането след употреба на наркотици е престъпление. Ако не си правоспособен водач, не шофирай. Бъди отговорен пътник. При нужда позвъни на телефон 112”, апелират от полицията.

Рени АТАНАСОВА

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source