Американски влак със снаряди за Украйна, охраняван от войски на НАТО, е бил ограбен в Полша, съобщава вестник Wyborcza, цитиран от РИА Новости.

Заподозрените са задържани, а откраднатото е върнато, пише вестникът, без да уточнява кога точно е станал инцидентът.

“На железопътната гара във Венглинец в Долна Силезия бяха откраднати кутии с боеприпаси от влак, охраняван от войници на НАТО. Снарядите най-вероятно са се насочили към Украйна”, се посочва в доклада. Отбелязва се, че на гарата служителите по сигурността на железниците са забелязали липсата на пломби на един от вагоните. Както е съобщил Wyborcza, това е влак на американската армия и крадците са откраднали четири каси с боеприпаси.

На свой ред порталът O2.pl е информирал, че е установено, че откраднатите кутии са съдържали 155 мм осколочно-фугасни снаряди за оръдия.

Прессекретарят на войсковата жандармерия (полската военна полиция)Томаш Чуловски е заявил, че по случая са задържани трима души и са иззети кутии с откраднати боеприпаси, “нищо не липсва”.

Според полската телевизия по случая са задържани трима мъже на 26, 34 и 39 години, по-рано осъждани за имуществени престъпления. Заплашват ги до 10 години затвор.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source