Общинските съветници в Земен се събират на заседание днес

0
16



Общинските съветници в Земен ще заседават днес, съобщи за БТА председателят на местния законодателен орган Ива Борисова. 

Седем са точките включени в дневния ред на сесията. Две от тях са свързани с възстановяването на земи от общинския поземлен фонд в землището на село Горна Глоговица, а други две – с продажбата на застроени и незастроени имоти. 

Точка пета касае даването на съгласие за подписването на споразумение за сътрудничество между Община Земен в лицето на кмета – Михаил Златанов и Национална компания „Железопътна инфраструктура“ за модернизация на жп линията Перник – Радомир – Земен – Кюстендил.

Председателят на Общинския съвет (ОбС) поясни, че дейностите са от взаимен интерес и за двете страни, а целта е развитие на жп инфраструктурата в района.

По време на днешното заседание ще се разгледат и две докладни свързани с отпускането на еднократни помощи за новородени деца. Сумите в размер на 250 лева се дават по утвърдени правила, залегнали в правилника на ОбС и съгласно приети средства в общинския бюджет за текущата година. Важен и стриктно съблюдаван критерий за отпускането им е поне един от родителите да е с постоянен и настоящ адрес на територията на община Земен, допълни Борисова.

/ТНП/



Източник БТА