Добрич празнува на 25 септември. По традиция на този ден проявите, посветени на паметната дата, ще започнат в 9.00 часа с панихида и поднасяне на венци на загиналите за свободата на Южна Добруджа във Военно гробище – музей. В 10.30 часа в Художествена Галерия ще се проведе Тържествено заседание на Общински съвет град Добрич, валидиране на пощенска марка „16О години от рождението на ген. Иван Колев“ и удостояване със званието „Почетен гражданин на Добрич“. В рамките на тържественото заседание, музикален поздрав към всички гости и граждани ще бъде изпълнен от талантливите музиканти Хасан и Ибрахим.

От 11.00 до 14.00 часа на Площад ‚Демокрация“ ще се проведе Еко инициатива „Стара хартия за нова книга“ на Книжен център „Гринуич“ и ЕКОПАК България АД в партньорство с Община град Добрич, Издателство „Ентусиаст“ и фондация „Културни перспективи“. Ще участват Театър на приказката – София с куклената постановка „Цирк“ и ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ – Добрич

От  11.00 ч. в Центъра за защита на природата и животните е предвиден Кукления спектакъл „Глупавият вълк“ на Държавен куклен театър „Дора Габе“

В 18.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“ е организиран Концерт на Българския камерен оркестър с Диригент Иван Янакиев.  В програмата са включени произведения на Петър Крумов – „Напеви от Добруджа“; Арканджело Корели — Кончерто гросо Оп. 6 № 4, Ре мажор; Пьотр Илич Чайковски — „Елегия“ за струнен оркестър и Жорж Бизе — Сюита из операта „Кармен“ за струнен оркестър.

Програмата ще завърши с празнични илюминации.

Предвид Заповедта на Министъра на здравеопазването за въвеждане на нови противоепидемични мерки, празничните концерти, които съпътстват празника, няма да се състоят.

Паша Градешлиева, главен експерт „Връзки с обществеността“