Кр. Кирилов участва в конференцията „Агро фууд“, организирана от Търговската камара на Варна, ТПП Добрич и Посолството на Пакистан у нас и ВУМ

Областният управител Красимир Кирилов приветства Н. Пр. посланика на Пакистан у нас г-н Маруан Аийаш, който заедно с търговското аташе и дипломати бе в Добрич. Поводът за визитата на дипломата бе организираната от Търговската камара на Варна, Търговско-промишлената палата в Добрич, дипломатическата мисия на Пакистан и Висше училище по мениджмънт /ВУМ/ първа по рода си конференция „Агро фууд“. Пред дипломата областният управител Красимир Кирилов представи възможностите за инвестиции и бизнес на територията на област Добрич. Развитието на селското стопанство с двата основни сектора – земеделие и животновъдство бяха представени пред азиатските гости от директора на Областна дирекция „Земеделие, храни и гори“ инж. Десислава Иванова.

От своя страна Н. пр. г-н Аийаш с кратка презентация представи своята страна и сподели, че идеята на конференцията е да се намерят партньори на бизнеса в неговата страна. Участниците дадоха висока оценка на форума и изразиха готовност за подкрепа и сътрудничество с цел установяване на трайни партньорски отношения между бизнеса от България и Пакистан.

В областта на образованието бе отбелязано, че предстои да бъдат установени връзки и партньорски взамиоотношения с две от най-престижните висши училища в Пакистан и Висше училище по мениджмънт. Ръководителят на ВУМ доц. д-р Тодор Радев връчи 10 стипендии за обучение на студенти от Пакистан във Висшето училище по мениджмънт, като изрази надежда броят на студентите, които ще изберат да се обучават в България да е по-голям.

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. РИБОЛОВ
 9. ГЮВЕЧ
 10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 11. България – Китай 中国保加利
 12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
 15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST