Областният управител се срещна с двамата служители на Пътна полиция, които тази година спечелиха призовите места в индивидуалната и отборна надпревара в състезанието „Пътен полицай на годината 2019“. Двамата автоконтрольори споделиха пред медиите своята радост от извоюваните призови места. Младши автоконтрольор Тодор Гроздев разказа, че в състезанието са участвали 58 служители от цялата страна, като самата надпревара е протекла в рамките на два дни с общо шест състезателни дисциплини. Младият служител по пътна безопасност със задоволство сподели, че е успял да се представи най-добре в майсторското управление на мотор, а Марин Кондов сподели радостта си от отличното си представяне на теста по специализирана подготовка.

Ръководителят на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР Добрич Жулиян Минев изказа благодарност на двамата служители за отличното им представяне. „Пътен полицай на годината“ е най-престижното състезание за нас. То е като Олимпиадата на пътните полицаи. Чест и удоволствие е, че нашите служители показаха високи трайни резултати, въпреки малкото време – само в почивните им дни, за подготовка“ – заяви Минев.

Областният управител Красимир Кирилов поздрави двамата пътни полицаи и им връчи грамоти за отличните им резултати. Кирилов им пожела здраве и с чест и достойнство да изпълняват своя дълг за опазване безопасността при движение.