Нинова: ГЕРБ изявяват желание да подкрепят знакови червени кметове

0
102

©

В последните четири-пет дена забелязваме нещо, което за нас е познато. ГЕРБ изявяват желание да подкрепят по места знакови червени кметове от години. Не нови кандидати, а знакови кметове, които издигнахме, са получили оферта за подкрепа от ГЕРБ. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след Националния съвет на партията, на който бяха одобрени всички кандидати за кметове на левицата в страната, предаде репортер на “Фокус”.

“Разчитаме това като пореден опит на Борисов да пробива БСП, да внушава, че между ГЕРБ и БСП са възможни договорки, коалиции. Искам да му кажа, че и този път няма да стане. В последните години стотици социалисти се борим с модела “Борисов“”, заяви Нинова.

Лидерът на БСП затвърди позицията си от вчера, когато заяви, че най-големият опонент на левицата ще бъде именно ГЕРБ.

“Нашата цел на тези избори е да продължим битката с модела “ГЕРБ“ на местно равнище, където са се окопали феодални кметове години наред”, категорична бе тя.

Нинова каза още, че петата политическа сила е напълно готова за предстоящата кампания: “Можем да кажем, че сме единствената партия, която е в пълна готовност за кампанията за избори. Приехме своята платформа, одобрихме кандидати за кметове, одобрихме екипите от общинските съветници”.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source