Ниагарският водопад в САЩ е частично замръзнал /видео/

0
235

Ниагарският водопад в САЩ частично замръзна поради екстремния студ, който дойде в региона. Това съобщи на 27 декември New York Post.

Ниагарският водопад разделя американския щат Ню Йорк от канадската провинция Онтарио.

„Ниагарският водопад е частично замръзнал благодарение на скорошна вълна от минусови температури, която заля региона. Спектакълът се образува, когато зимното време удари североизток през уикенда, носейки ниски температури и смъртоносна снежна буря в Бъфало, Ню Йорк, на около 25 мили южно от Ниагарския водопад.

Според вестник Daily Mail не само водопадът, но и наблюдателната площадка до него са били заледени, което е привлякло вниманието на хората, които сега идват, за да заснемат с камера получената зимна приказка.

Изданието отбелязва, че американската страна на водопада е замръзвала частично само пет пъти в историята. Въпреки това, той никога не може да замръзне напълно поради големия движещ се воден поток. Според Държавния парк на Ниагарския водопад в Ню Йорк всяка секунда през Ниагарския водопад протичат 3160 тона вода.

Буря със значителен спад на температурата на въздуха премина през уикенда от Големите езера близо до Канада до каньона Рио Гранде по границата между САЩ и Мексико. Екологът-климатолог Михаил Юлкин обясни на Известия, че снежната буря в Съединените щати е свързана с глобалното изменение на климата .

По последни данни броят на жертвите на снежна буря в САЩ достигна 63 . Най-много жертви са регистрирани в град Бъфало и околностите му – 33 души.

Ниагарският водопад замръзна частично и през 2019 г. Тогава една от туристките отбеляза, че в момента, когато е снимала леда на Ниагара, температурата на въздуха е паднала до -25 градуса.  iz.ru