Неизвестно устройство е избухнало в Белгород

0
163

©

Неизвестно устройство е избухнало в Белгород. По предварителни данни безпилотен летателен апарат (БпЛА) е паднал на пътно платно, съобщи губернаторът Вячеслав Гладков в канала си в Telegram, цитира ТАСС.

“Неизвестно устройство е избухнало в Белгород. Според първите съобщения БпЛА е паднал на пътното платно. Има двама ранени. Екип на линейка отвежда един мъж със съмнение за сътресение в градската болница № 2, вторият е отказал да бъде настанен в болница“.

По думите на областния управител има щети по един автомобил. “На място работи следствена група и оперативни служби“, е заявил още Гладков.

Кметът на Белгород Валентин Демидов е уточнил, че устройството е избухнало, близо до бензиностанция “Роснефт”, допълват от РИА Новости.

Демидов е добавил, че по предварителни данни на мястото на аварията не са открити взривни устройства. Извършват се обиколки на близките къщи за проверка. 

Медията пише, че Белгородска област е под особено силна атака от страна Украйна. Пожар е избухнал в град Шебекино, там са пострадали десетки къщи, административни сгради и автомобили. Най-малко 11 души са ранени, четирима са в тежко състояние.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник