Невъзпятият герой на Полша Норберт Хубер: Усещахме, че можем да постигнем нещо голямо

0
117

Центърът на новия европейски шампион Полша Норберт Хуберт може да се определи за невъзпятия герой на тима, след като изигра най-силния си мач в кариерата до момента именно на финала срещу Италия в Рим, спечелен с 3:0. Хуберт стана втори по резултатност с 12 точки при 56% ефективност в атака (5 от 9), 5 аса! и 2 блока.

Фантастичен волейбол! Полша детронира Италия и грабна титлата насред Рим

Фантастичен волейбол! Полша детронира Италия и грабна титлата насред Рим

Миналата година 25-годишният център трябваше да се справя с ужасна контузия. Той скъса ахилесовото сухожилие, което го накара да пропусне Световното първенство в Полша. Той се завърна в игра през декември, но не намери място сред титулярите на клубния си тим ЗАКСА (Кенджежин-Кожле). В националния отбор той в крайна сметка беше смятан за заместник на дуото Якуб Кохановски и Матеуш Биениек. Последният обаче пропусна ЕвроВолей 2023 заради контузия и, както често се случва в спорта нещастието на един е щастие за друг. Разбира се, никой не е доволен от контузията на Матеуш Биениек и всеки би предпочел центърът да бъде с този отбор на турнира, но Норберт Хубер е най-облагодетелстваният от липсата му. И го използва не на 100%, а на 200%.

Никола Гърбич: Беше специален и много емоционален ден

Никола Гърбич: Беше специален и много емоционален ден

“Имах момент, в който целта ми беше просто да се върна и да играя. По-късно прочетох една книга и мисленето ми се промени. Исках да съм по-добър от преди контузията и да не се задоволявам с това, че съм добър. Тази книга беше “Безмилостен: От добър към велик до неудържим” от Тим ​​Гроувър”, призна Хуберт веднага след финала.

Курек: Надявам се, че това не е последното ми участие в този национален отбор

Курек: Надявам се, че това не е последното ми участие в този национален отбор

“Знаехме, че Италия е силен отбор и този мач ще бъде тежък, но усещахме, че можем да постигнем нещо голямо тук – да спечелим този турнир и да завоюваме европейската титла. Така че, свършихме си работата на полето. Наистина сме много щастливи. Най-важното е, че спечелихме. Много хора чакаха успеха ни, но и мнозина не вярваха в него. Жалко, че все някой липсва в отбора. Преди година нямаше мен и Вилфредо, а сега Матеуш Биениек и Матеуш Поремба липсваха на шампионата”, сподели центърът за самия финал и спечелената титла.

Снимки: CEV.EU

Източник