На живо! Team Vitality 1:0 Apeks, французите на крачка от финала

0
89

Днес ще се изиграят полуфиналните сблъсъци от BLAST Major Paris. Отборите на Heroic, Team Vitality, Apeks и GamerLegion ще определят последните два състава, които ще се изправят един срещу друг в големия финал на последния Мейджър в историята на CS:GO.

Началото на първия сблъсък в “Accor Arena” стартира в 16:00 часа, като aтмосферата в залата отново е изключителна. Над 18 500 зрители подкрепят най-добрите геймъри.

Oтборите на Аpeks и GamerLegion са последните полуфиналисти на Мейджъра в Париж

Oтборите на Аpeks и GamerLegion са последните полуфиналисти на Мейджъра в Париж

Eто мачовете днес:

16:00 часа: 


Heroic – GamerLegion

 1:2 (16-13, 14-16, 6-16)

20:35 часа: 


Team Vitality – Apeks 1:0 (16:14)

Гледайте полуфиналите тук!

Полуфинал №1 стартира на Ancient, което бе избор на карта от GL. Изненадата в турнира направи добър мап срещу един от най-големите състави в света. Датчаните обаче се справиха на високо ниво, а Мартин “stavn” Лунд успя да отговори на индивидуалната форма на румънеца Михай “iM” Иван, който преди този мач бе с най-високия рейтинг в турнира. 

След първата карта всички изглеждаше, че ще се реши без проблеми на Inferno. Това бе изборът на Heroic, като датчаните бяха почти безгрешни на този мап през сезона. Видяхме обаче защо младите момчета от GamerLegion са на голямата сцена. “Белите” показаха изключителна динамика и агресия през втората част, като използваха най-добрите си страни в своя стил. Румънецът iM продължи с нереалната си игра, като той успя да затвори мапа с 28-16 и 1.38 рейтинг. 

Чудото стана факт! Отборът, който е на 22-о място в световната ранглиста, прегази звездите на Heroic. Състезателите на GamerLegion направиха пълния обрат, като на Mirage затвориха картата с едва шест загубени рунда. Трябва да отбележим, че това е момент, който ще остане в историята на CS:GO. 

Вторият полуфинал ни предостави отново незабравими и майсторски отигравания. Двата отбора започнаха на Mirage, което бе изборът на норвежката организация. Геймърите се справиха почти блестящо, но дуото Spinx и ZywOo бе твърде подготвено. Израелският играч и френският снайперист записаха общо 57 убийства, с които успяха в последния момент да затворят картата. 

Снимка: BLAST

Източник