Истински горски детски празник организираха екипът на ДГС-Генерал Тошево и преподаватели от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ в града. Над 100 ученици от 1 до 4 клас се включиха в проявата, като в началото на деня децата и учителите изненадаха горските с музикално-поетична програма със специално написан за случая сценарий. Директорът на горското стопанство инж. Димчо Стефанов поздрави малчуганите и им разказа интересни факти за гората и нейните обитатели.

Празникът продължи с урок по Горска педагогика организиран от експерти от ДГС-Провадия, ПП „Шуменско плато“ и СИДП. Всеки един от малките ученици получи книжка по проекта „Горите на Североизтока“, като по забавен начин децата разбраха защо инвазивните видове са опасни за нашата природа. Заниманията включваха още разпознаване на животински следи, оцеляване сред природата, подреждане на туристическа раница и разпъване на палатки.

И преди игрите да продължат, горските от териториалното поделение организираха истински пикник. В ролята на шеф готвач влезе зам.-директорът на стопанството инж. Димитър Иванов, който за броени минути успя да нахрани малчуганите от осемте паралелки на школото. На новопровъзгласеният мастършеф помагаха всички служители от горското, за да стане обяда вкусен и децата да презаредят батериите преди новите игри.

Горските празници в ДГС-Генерал Тошево са традиционни. Дори по време на пандемията деца от общината гостуваха на работещите в стопанството.

Татяна ДИМИТРОВА