Награди за изявилите се ученици и училища в Общинските ученически игри през 2023

0
125

©

Церемония по закриването на Общинските ученически игри – 2023 и награждаването на изявилите се ученици се проведе в Спортна зала “Диана“ – Ямбол.

Програмата започна с интересен демонстративен мач на звездите в ученическия баскетбол между ученици и учители, а за доброто настроение на публиката, между награждаванията на отличилите се, с изпълнения се включиха мажоретките от Основно училище “П. Р. Славейков“ и Иновативно основно училище “Николай Петрини“, брейкърите от “Пластик деформейшън скуад“, Танцов състав “Ромбана“ и Клуб по спортни танци “Тандем“.

След демонстративния мач заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов откри церемонията по награждаването на изявилите се ученици и училища: “За нас е истинско удоволствие, че и тази година ставаме част от най-мащабното мероприятие за ученически спорт в нашия град. Поздравявам всички Вас за успехите и участието, защото спортът е здраве, усърдие, мисъл и дисциплина. Надявам се тези качества да бъдат използвани от Вас и занапред.“

Кметът на Ямбол Валентин Ревански, председателят на Общински съвет – Ямбол, заместник-кметовете Енчо Керязов и Васил Александров и началникът на Рег

©

ионално управление на образованието – Ямбол Стойко Стойков наградиха отличилите се състезатели и отбори от различните видове спорт.

Почти всички ямболски училища завоюваха отличия във футбола, волейбола, баскетбола, тенис на маса, леката атлетика и шаха. Повод за гордост е, че Ямбол ще има представители и в републиканските състезания по футбол, шах и тенис на маса.

Припомняме, че тази година Ямбол ще бъде домакин на републиканските първенства по тенис на маса в категорията 8-10 клас, по шах – в същата възрастова група, както и по лека атлетика от 5 до 7 клас.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник