Продължаваме да говорим за тенденциите за предстоящия моден сезон 2023 г. Днешният преглед ще бъде посветен на нещото, без което е трудно да си представим женски пролетен и есенен гардероб – кожено яке. Тази стилна, удобна, практична, универсална горна дреха отдавна се е утвърдила като незаменима в извън сезона. Лесно се вписва в гръндж, спортен, ежедневен, младежки, бляскав и други стилове, които са популярни днес. Ще ви кажем на какви модни кожени якета трябва да обърнат внимание дамите през 2023 г.

Кожени якета 2023: новости от модния подиум

Модели на кожени якета са намерили своето място в колекциите на много известни дизайнери. Gucci, Tommy Hilfiger, Prada, Coach, Alexander McQueen, Louis Vuitton, Versace и други високопоставени марки им обърнаха достатъчно внимание. Благодарение на техните усилия ние знаем какво да носим извън сезона през 2023 г. Така че, ако наистина искате да изглеждате модерно, зарежете ярките цветове. Те все още са популярни, но не в сегмента на кожените якета. Черни класики, благородни тъмни нюанси и спокойни пастели – това е, върху което трябва да се съсредоточите.

И оставете жълтите, светлозелени, розови и други дъгови якета, те определено няма да ви бъдат полезни в близко бъдеще.

Байкър ретро . Мода 2023 направи забележим обрат към възраждането на отдавна забравени тенденции. Ретро шикът и стилистичните трикове на рокерите от 80-те и 90-те са най-скърцащите. Един от най-стилните варианти за следващата година ще бъде мотоциклетното яке с винтидж визия. Дебела кожа, разпознаваеми отпечатъци от онази епоха, свободна, неусложнена кройка – всичко това успешно ще се впише в съвременните изображения. Ако искате да получите носталгия, не се колебайте да създадете лъкове в ретро стил.

  • Съкратен . Скъсените стилни модели ще запазят огромната си популярност през следващия сезон. Освен това модниците с красива тънка талия ще имат няколко възможности за избор. Например, марката Versace предлага да се обърнете към сбитостта и да получите модел с права кройка, лишена от всякакъв декор. А Louis Vuitton се фокусира изцяло върху вталените къси бомбъри. Класическите къси кожени якета също ще останат в търсенето.

С декор . Модните дамски кожени якета с привличащи вниманието декорации са още едно нещо, което трябва да имате за 2023 г. Тъй като зарязваме крещящите цветове, нека се съсредоточим върху други модни артикули, които ще ни помогнат да изпъкнем. Tommy Hilfiger предлага да включите в гардероба си екстравагантно, брутално мотоциклетско яке с шипове и метални шипове. Върнете се към модния Олимп и модели с вериги, много ключалки. Якетата с персонализирани модели ще изглеждат оригинални на модата, както е на снимката.

Овърсайз. Моделите “от мъжкото рамо” също се очаква да бъдат популярни сред модниците от всички възрасти и конструкции. D&G и Versace предвидиха това, затова включиха кожени якета с големи размери в своите колекции. Така че защо да не направим това за нас, защото няма предпоставки този стил да излезе от мода в близко бъдеще. През 2023 г. овърсайзът ще се характеризира не само със свободна кройка, но и с дълги ръкави, които могат напълно да покрият китката. Това е най-горещата тенденция.

  • С кръпка джобове . Много стилна новост. По правило джобовете са разположени пред гърдите или на нивото на талията. Те се допълват от прави разкроени модели кожени якета. Изглежда оригинално и практично, защото джобовете могат да се използват по предназначение – да носите нещо в тях. Джобовете могат да бъдат в същия цвят като якето или обратно, могат да се различават както по текстура, така и по цвят. Препоръчваме да обърнете специално внимание на този модел през пролетта.

  • Бомбардировачи . Кожените бомбър якета ще бъдат невероятно популярни през 2023 г. Внушителен брой известни марки са ги включили в колекциите си. Например, Coach, Marc Jacobs, Celine. Канени сме да носим: ретро бомбър якета с яка от овча кожа, както беше обичаят през 80-те години, изрязани модели, които споменахме по-рано, и дори почитани от времето класики. Модерни визии могат да бъдат направени с плисирани готови поли , леки рокли, дънки.

  • Гланцова . И това е пряка препратка към бунтовните 90-те. Кожените якета от гладка лъскава кожа са една от водещите модни тенденции на предстоящия сезон. И трябва да признаем, гледайки брилянтния гланц, че малко ни липсваше. Разбира се, матовите текстури изглеждат скъпи, привлекателни, ефектни, но фактът, че блясъкът и шикът се върнаха в списъците с тенденции, също не могат да бъдат отменени. Чувствайте се свободни да включвате лъскави модели в гръндж, ретро, ​​ежедневни тоалети, смесвайте ги с лъскави дълги рокли и поли.

Класическите кожени якета ще останат актуални и през 2023 г. Освен това те ще бъдат еднакво търсени през пролетта и есента. Ако харесвате модели с декор, тогава обърнете внимание на кожени якета с ресни или кожа. И въпреки че това далеч не са новости, не трябва да ги изключвате от основния гардероб.

Противоречива тенденция са така наречените кожени якета-ризи. В новите колекции те не се виждаха, за разлика от обикновените ризи от еко кожа. Може би последното трябва да се подчертае при създаването на лъкове.

Кожените якета 2023 са едни от водещите в съвременната мода. Винаги се купуват, постоянно се включват в тоалети. Затова не се изненадвайте, че те никога няма да загубят своята популярност.

https://moddam-ru