“МИС ДОБРИЧ” МЕЧТАЕ ДА СТАНЕ ФИНАНСИСТ

0
1863

„Изживяването беше прекрасно! Голяма емоция!” Това споделя чаровната Гергана Василева Желева от Добрич. Гери е на 18 години, учи във Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски”, специалност „Митническа и данъчна администрация с немски език”, тази година е абитуриентка.

Думите й на възхита са свързани с участието й в „България търси талант” на бТВ. Защото Гергана е един от танцьорите на „NNS crew”, които се представиха блестящо и стигнаха до финала.

Гери разказва, че танцува в „NNS crew” с ръководител Миглена Георгиева от 2008 година. Преди това е играла балет, тренирала е художествена гимнастика, плуване, дори карате. Занимавала се е с пеене. 18-годишното момиче е категорично, че децата трябва да ходят на извънкласни форми –  защото така се  занимават с нещо различно, откъсват се от компютрите. За участието на „NNS crew” в „България търси талант” разказва, че е имало и лоши моменти, но хубавите са били много повече. „Емоцията е уникална и благодарим на всички – на целия град, на кметицата, които ни подкрепиха и ни помогнаха да стигнем до финала. Защото без тях ние нямаше да сме там” – споделя момичето. И допълва: „Прекрасно е, когато съобщят, че си победител. Всеки би се зарадвал на нещо подобно, би се почувствал уникално, когато чуе, че отборът му е на първо място. Това означава, че си представил някакви качества, които другите нямат. И си успял да постигнеш нещо голямо”. Според Гергана, в екип се работи трудно по принцип, но танцьорите в „NNS crew”  са заедно от доста време и си знаят характерите, темпото, познават се идеално. „Нещата се получават лесно, защото сме свикнали да работим заедно. Не е толкова трудно, колкото си мислят хората. Да, в началото е трудно, няма как да кажа, че не е така, но след това всичко става толкова забавно и лесно, че ти е удоволствие да го правиш” – споделя Гери. За нея най-важните качества, които трябва да притежава един спортист или танцьор, са спокойствие, търпение, много упоритост и постоянство.
Наскоро Гергана постигна и друг голям успех – стана победител в конкурса „Мис Добрич”, който се провежда в края на ноември. Споделя, че е решила да участва в деня на надпреварата, като на шега – с няколко приятелки искали да видят какво ще се получи. „Никога не бих предполагала, че може да спечеля този конкурс, защото имаше много хубави момичета” – разказва Гери. За конкурентките си споделя, че са били страхотни, бързо са се сприятелите и са се разбирали чудесно. „Радвам се, че спечелих конкурса. Всеки би трябвало да опита, заради изживяването. Не толкова заради наградата, а заради това, че си на едно страхотно място, със страхотни хора и си прекарваш уникално” – споделя Гери. И благодари на всички, които са били до нея и са я подкрепяли.

„Варна или София, ВИНС или УНСС” – това отговаря кратко и ясно Гергана на въпроса къде смята да продължи образованието си. Като специалности ще избира между финанси, маркетинг или мениджмънт, но споделя, че клони към финансите. „Изучавам тези предмети и в момента в училище. Подготовката е добра, доволна съм и се радвам, че уча във финансово-стопанската гимназия. Училището е хубаво, учителите са много добри с нас и ни помагат с каквото могат. Хора, които са завършили и са влезли вече в университетите, казват, че подготовката е добра” – споделя Гергана. Пожеланието, което отправя към добричлии във връзка с настъпващите светли празници, е да са здрави и много положителни. НДТ