Министър Гвоздейков откри новата академична година в УАСГ

0
107

©

Само след няколко години от тук ще излязат новите проектанти и строители на съвременната инфраструктура на страната. Това каза министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по време на откриването на учебнатa година в Университетa по архитектура, строителство и геодезия.

“Всеки ден говорим за нови проекти, инвестиции и реформи във всички сектори на нашата икономика. Не трябва да забравяме, че в основата на този процес стоят знанието и българските учени, които са оценени високо не само у нас, но и зад граница.“, подчерта министър Гвоздейков.

Транспортният министър акцентира, че бъдещето на железопътния транспорт е в жп линиите, които позволяват движение на влаковете от 300 км/ч.

“Пожелавам ви именно вие да сте хората, които ще ги проектират и изпълнят“, обърна се той към първокурсниците, които тази година са почти 700.

На събитието присъстваха заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Найденов, председателят на УС на Агенция “Пътна инфраструктура“ Ясен Йорданов, представители на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и Камарата на архитектите в България, и друг

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source