Медиците от болницата в Белоградчик излизат на протест 

0
97

©

В 7:30 часа на 18 септември работещите в МБАЛ “Проф. Георги Златарски” в Белоградчик ще излязат на протест пред болницата. Според медиците твърденията на кмета на Община Белоградчик Борис Николов в медиите за липса на законово основание за превеждане на пари към лечебното заведение не отговарят на истината. “Има поне два начина това да се случи и те са регламентирани в законодателството.”

“По-рано днес кметът съобщи в национален ефир, че Общината няма пари и законово основание за финансиране на лечебното заведение. Настояваме да покаже писмата, с които, по негови думи, Министерството на здравеопазването и Министерството на финансите са му забранили да спаси общинската болница.

След днешните медийни изказвания на кмета, че “пари няма, а дори и да имаше, няма как да се преведат за покриване на дълговете”, кредиторът се отказа да преговаря с кмета на Община Белоградчик, което практически означава, че ще се пристъпи към опис и изземване на апаратурата, леглата и друго имущество, ако до вторник не се намери спешно решение за излизане от ситуацията.

“Не е вярно и твърдението, че Общината няма пари, защото на общинските служители са раздадени бонуси на обща стойност 240 000 лв. За чиновници може, за лекари не може”, коментира по-рано днес кардиологът Георги Николов, който припомни, че от месеци не са получавали заплати.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник