МВР проверява дали негов служител е саботирал издирването на Пепи Еврото

0
217

МВР проверява дали служител от вътрешните работи е саботирал търсенето на Петьо Петров – Пепи Еврото. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

Той уточни, че прокуратурата е възложила издирването му, като престъплението, за което се търси, касае принуда.

“Аз нямам съмнение, но доколкото се изнесоха данни по този въпрос, съм длъжен да ги проверя. Възложил съм такава проверка, ще информирам за резултатите от нея. Има стандартна процедура и правим всичко необходимо, за да бъде издирен. Ако е имало някакъв саботаж, той е бил назад във времето, но в момента няма никакъв саботаж. Всички сили и средства, които се ползват, за да бъде издирено едно лице, се ползват и в момента”, заяви Демерджиев.

В сряда стана ясно, че Петьо Петров – Еврото е обявен за общодържавно издирване, след проведена акция на Софийската районна прокуратура и ГДБОП.

Петьо Петров, бивш директор на столичното следствие, е сочен за основно лице в аферата “Осемте джуджета”, осветлила зависимости в съдебната система. Вчера, в интервю пред Антикорупционния фонд, бившата съпруга на Петров Любена Павлова предположи, че именно той е автор на заплашителното писмо срещу главния прокурор Иван Гешев.

Освен това тя коментира, че неколкократно е виждала Петров да предлага услуги по конкретни дела срещу пари, имоти, коли, съдействие за кариерно израстване или обещания, че срещу определени хора няма да бъдат пускани компромати.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source