Малдини изравниха Михайлови с 3 поколения национали

0
5


4-кратният световен шампион Италия вече може да се похвали с постижение, с което България разполага от 2006 г.

При победата с 4:1 над Израел в Лигата на нациите за “скуадра адзура” дебютира Даниел Малдини. В Удине нападателят на “Монца” бе в основата на последното попадение на домакините.

На трибуните бе баща му Паоло, който стана свидетел на това как представител на трето поколение на фамилияна Малдини записва мач за родината.

Неговият баща и съответно дядо на Даниел – Чезаре Малдини, за съжаление, нямаше как да се зарадва на това нещо, тъй като почина през 2016 г.

Той играе за “скуадрата” в 14 мача от 1960 до 1963 г. От 1996 г. до световното във Франция през 1998-а Чезаре Малдини е селекционер на националния тим на Италия и тренира в него сина си Паоло.

Спечелилият всичко на клубно ниво с “Милан” защитник се подвизава за “адзурите” от 1988 до 2002 г., не не успя с тях да стигне до трофей. Паоло записа за “скуадрата” 126 мача със 7 гола.

Българската вратарска фамилия Михайлови оформи такава поредица преди 18 г. с дебюта на Николай за националния отбор. Кариерата му в него завърши преди 2 г. с общо 86 мача.

През почти цялото това време неговият баща – легендата Борислав Михайлов, беше президент на футболния съюз.

Боби, както го наричат всички, бе капитан на държавния ни тим, чиито постижения едва ли някога ще бъдат дори приближени с оглед на моментната ситуация, а и перспективите за развитието на най-популярната игра с топка в света у нас. Върхът на Пеневата чета бе 4-ото място в света преди 30 г. Боби Михайлов пази на българската врата от 1983 до 1998 г. в 103 мача.

Неговият баща и дядо на Николай – Бисер, постави началото на фамилията в националния отбор през 1962 г. До 1971-а той записа 5 срещи с националната фланелка.

Тримата Михайлови са знакови фигури за “Левски”.





Източник 24часа