Първо трябва да припомним, че магнитна буря имаше на 30-31 декември. Но това вече е минало. През януари 2022 г. ни очакват наведнъж три магнитни бури. Първият месец от новата година може да бъде труден, но графикът на слънчевата активност ще намали влиянието на небесното тяло върху физическото и психологическото здраве. Време е да се подготвите и ако е необходимо, да пренасрочите плановете си.

Дати на магнитни бури през януари 2022 г

Първата магнитна буря за 2022 г. ще се случи между 5 и 7 януари . Влиянието на слънчевата активност ще бъде умерено – с 3 пункта. Особено внимателни трябва да бъдат тези, които страдат от хронични заболявания. Обажданията към стари дядовци и баби, които може да имат нужда от помощ в тези трудни дни, няма да са излишни.

Втората магнитна буря ще засегне хората и животните на 18 януари . Въпреки че ще бъде слаба, в този ден е по-добре да избягвате травмиращи дейности – по-добре е да отложите тренировката, а в случай на лед на улицата, да се движите много внимателно.

Последната магнитна буря се прогнозира за 20-21 януари . По-добре е чувствителните към метеорологичните промени хора да се подготвят предварително – да се откажат от физическата активност, различни стресови ситуации и голямо натоварване.

При неразположение се препоръчва да се консултирате с лекар.

Как да се предпазите от магнитни бури през януари 2022 г.

Слънчевата активност е особено опасна за чувствителните към времето хора и дори тези с физически наранявания или хронични заболявания могат да бъдат засегнати от влошаването на здравето.

Как да сведем до минимум здравните ефекти от магнитна буря:

  • Добрият график за сън ще позволи на тялото да се възстанови след усилие – улеснява понасянето на слънчевата активност;
  • Ходенето на чист въздух със спокойно темпо значително ще намали главоболието и други симптоми;
  • Правилната диета ще намали тежестта върху тялото, както и избягването на алкохол;
  • Отхвърлете конфликтите и лошите мисли, запазете спокойствие;
  • Ако имате някакви здравословни проблеми, консултирайте се с лекар.