Магнитните бури през октомври ще се отразят негативно на благосъстоянието на зависими от времето хора, възрастни хора и хора с хронични заболявания. Кои дни през октомври ще бъдат опасни за вашето благосъстояние?

Магнитните бури през октомври 2021 г. ще бъдат незначителни. Ще има три от тях. Като цяло, според прогнозата на астролозите, вторият месец на есента ще бъде спокоен, магнитните бури няма да повлияят значително на благосъстоянието на хората.

Кога ще има магнитни бури през октомври

През октомври се очакват три магнитни бури. Тези дни хората могат да се оплакват от неразположение, замаяност, болки в ставите, мигрена.

1 октомври – очаква се слаба магнитна буря. Това няма да повлияе значително на благосъстоянието на човек. За много хора тези геомагнитни колебания ще останат незабелязани, но за да играете на сигурно, си струва да прекарате този ден на чист въздух, като избягвате стреса и тежките товари.

29 октомври – на този ден се очаква силна магнитна буря. Тя ще продължи няколко часа. На този ден метеочувствителните хора и хората с хронични заболявания трябва да бъдат внимателни. Необходимо е да се избягват емоционални изблици, стрес, големи натоварвания.

30 октомври – Ще се наблюдава малка магнитна буря. Това няма да доведе до значителен отрицателен ефект върху организма, но хората със сърдечни проблеми и хипертония може да почувстват влошаване на благосъстоянието си.

Според астролозите няма значителни колебания в геомагнитната обвивка на Земята в периода от 2 до 28 октомври . Експертите оценяват вероятността от големи магнитни бури, настъпили през октомври, с 1%.

Как да избегнем въздействието на магнитните бури през октомври 2021 г.

В дните на влиянието на магнитните бури лекарите съветват:

  • погрижете се за наличието на лекарства в аптечката в случай на влошаване на здравето
  • ако се почувствате по-зле, обадете се на лекар, не се самолекувайте
  • повече почивка и повече време на чист въздух
  • избягвайте обществени места, останете у дома, ако е възможно
  • пийте много вода, яжте плодове и зеленчуци
  • вечер пийте успокояващ чай и вземете гореща вана.

Знаейки точните дати на магнитните бури през октомври 2021 г., можете да се подготвите предварително и да се предпазите от негативното им въздействие.

Превод НДТ