Новогодишната нощ може да се окаже неблагоприятен ден за зависими от времето. През декември 2021 г. се предвиждат четири периода на магнитни бури. Две от тях ще бъдат продължителни и мощни: в своя пик тези магнитни бури през декември ще достигнат червената точка от 6-7 пункта.

Магнитна буря 1-4 декември 2021 г. Ще бъде попадение със средна сила – до 4 точки. Най-вече от времето ще се оплакват тези, които страдат от хронично главоболие и хипертониците.

Магнитна буря на 9-13 декември 2021 г. Пикът му ще бъде на 10 декември. По предварителни данни това ще бъде най-силната магнитна буря за месеца и една от най-силните магнитни бури за годината: учените предполагат, че в своя пик ще достигне 7 бала. Дори здрави хора ще усетят влиянието му.

Магнитна буря на 18-22 декември 2021 г. Пикът му ще се падне на 19 декември. Очаква се бурята да достигне 6 бала.

Магнитна буря на 30-31 декември 2021 г. През последните два дни на тази година може да се регистрира повишена умора и промени в настроението. Ситуацията ще се влоши от предпразничните задължения и новогодишното пиршество, което е богато на мазни храни и алкохол (а именно тези продукти не се препоръчват да се консумират в дни на магнитни бури).

Имайте предвид, че по-благоприятен декемврийски сценарий прогнозира Лабораторията по рентгенова астрономия на Слънцето, ФИАН. В 27-дневната прогноза няма мощни магнитни бури, но прогнозата е ограничена до 21 декември.

С настъпването на неблагоприятни дни се появяват симптоми: бърза и силна умора; главоболие; тревожност; необяснима раздразнителност; скокове на кръвното налягане; безсъние.

Основната препоръка за метеорологичните хора е здравословен начин на живот: добър сън, балансирано хранене, много движение. В неблагоприятни дни е по-добре да ограничите физическата активност, да избягвате нарушения на съня, бизнес пътувания с дълги полети.

Бъдете по-често на открито, пийте повече течности. Важно е да изключите емоционалния стрес, да избягвате конфликтни ситуации, да следите кръвното налягане. Ако главоболие в разгара на магнитна буря удари по време на работа, можете да опитате леки лекарства като аспирин (ако няма противопоказания) или глицин, съобщава сайтът sib-fm.