Магистрати: Не замесвайте прокуратурата в политически скандали

0
87

© БГНЕС

Прокурори от няколко града, сред които Пловдив, Стара Загора и Видин се обявиха срещу опитите прокуратурата да бъде замесвана в политически скандали. Позициите им бяха публикувани на сайта на институцията.

От Апелативната прокуратура в Пловдив се обявяват и против опитите да се осъществява вмешателство в работата на държавното обвинение като заявяват:

“Ние изпълняваме задълженията си безпристрастно и обективно, по съвест и вътрешно убеждение, и в нашата работа се ръководим единствено от Конституцията на Република България и върховенството на закона”. Те са категорични, че няма да позволят да им бъде оказвано влияние и натиск в работата и ще продължат да работят в интерес на българските граждани, без да се съобразяват с политически влияния и всякакви други опити за намеси.

Магистратите от Стара Загора казват, че ще отстояват спазването и зачитането върховенството на закона и принципа на разделение на властите като призовават да бъдат отстоявани демократичните принципи в Конституцията.

От Видин посочват, че действията на магистратите, както и досега, ще почиват единствено на закона, следвайки принципа на правовата държава и обявяват, че ще се противопоставят на опитите в страната от последните дни за дестабилизация на прокуратурата.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source