Дванадесет души, включително стрелецът, са убити при масова стрелба в Черна гора. До кървавата баня се стигна, след като мъж откри огън на случаен принцип в град Цетине, вероятно след семеен спор, съобщи “Гардиън”.

Държавната телевизия съобщи, че 34-годишният стрелец е ранил и шестима души, включително полицай, по време на стрелбата в квартал “Медовина”.

Телевизионната компания RTCG съобщи, че нападателят е стрелял произволно по хора, които са вървели по улицата, включително и по деца.

Четирима от ранените са били прехвърлени в болница в Цетине, а други двама със сериозни рани са били изпратени в клиничен център в столицата Подгорица, се казва в съобщението.

“Когато пристигнахме на мястото на инцидента, видяхме девет мъртви тела, включително две деца, а други две починаха на път за болницата”, заяви пред телевизия “Виести” прокурорът Андрияна Настич.

Настич не каза на колко години са убитите деца и не можа да разкрие самоличността на жертвите.

“Мога да кажа само, че стрелецът е бил убит от гражданин”, каза Настич. По-рано медиите съобщиха, че полицията е убила стрелеца.

RTCG цитира полицейски източници, според които нападението е станало след семеен спор, но не даде повече подробности. Полицията все още не е направила официално изявление за нападението, но е блокирала района.

Премиерът на Черна гора Дритан Абазович написа в канала си в Telegram, че в Цетине се е случила “безпрецедентна трагедия”, и призова страната “да бъде в мислите си със семействата на невинните жертви, техните роднини, приятели и всички жители на Цетине”.

След стрелбата жителите са в шок.

“Не мога да повярвам, че това се е случило в Цетине и Черна гора. Не знам какво да кажа, нямам думи. Не знам докъде може да ни доведе това”, заяви пред RTCG жителят на Цетине Милорад Митрович. https://news.bg/