КРЪСТОСАНИЯТ ОГЪН ПРОДЪЛЖАВА

0
236

В редакцията пристигнаха две позиции по горещата тема с ремонта на центъра на град Добрич и необходимия за него финансов ресурс – на Местна коалиция ДБГ (НДСВ, ССД, Глас народен) и на ПП ГЕРБ – Добрич. Поместваме и двата материала без съкращения

 „ОТ ГЕРБ – ДОБРИЧ  ВЕДНАГА ДА ИЗЛЯЗАТ С ИЗВИНЕНИЕ КЪМ ВСИЧКИ ДОБРИЧЛИИ…“

Миналата седмица ръководството на ГЕРБ – Добрич направи пореден несполучлив опит за манипулиране на общественото мнение. Местните гербаджии отново се опитаха да настроят съгражданите ни срещу стремежа за положителна промяна в нашия град и блокиране на всяко усилие в тази посока. Поводът този път е предложението за кредит, който да послужи за промяна на облика на градския център. Разчитайки на късата памет на добричлии, от местната организация на ГЕРБ се опитват да предизвикат съмнения, удобно пропускайки, че центърът е в сегашното си състояние, заради управлението на ГЕРБ. Разбитият център е най-видимото наследство от този период, а счупената плочка е най-яркият символ на пропилените възможности през годините властване на партията в Добрич.

ГЕРБ-Добрич говорят за „европейско финансиране“ за „ремонт на ремонта“, въпреки, че такова вече е получено и пропиляно от тях преди десет години. Те много добре знаят, че няма програма, по която да се дават пари за изграждане и ремонт на едно и също нещо. Това е патент на управлението на ГЕРБ, който вече не работи. Ремонтът на центъра преди 10 години, извършен тогава предизборно, е позорна страница за града ни и тепърва ще стане ясно колко скандално е това.

Уважаеми съграждани, центърът на нашия град е срам и обида към всички нас. Това положение не може да се търпи повече и трябва да предприемем необходимите мерки, за да осигурим финансиране, което да даде възможност за промяна на облика на центъра. Това може да стане единствено със заем, защото всички други възможности са пропилени, благодарение на хората, които сега обвиняват други за собствените си грешки. Благодарение на доброто финансово управление през последните седем години, Oбщина Добрич е в състояние да обслужва кредит, който да даде възможност градът ни да има центърa, който заслужава. А от ГЕРБ – Добрич, вместо да натрапват своите необосновани позиции, трябва веднага да излязат с извинение към всички добричлии, защото ремонтът на центъра се налага заради решенията на тяхното управление в миналото.

С уважение,

Местна коалиция ДБГ (НДСВ, ССД, Глас народен)

 

„ДОБРИЧ Е В РАЗПАД!“

Уважаеми колеги от Глас Народен, НДСВ, ДБГ и тн.,

В отговор на Вашия политически фейлетон от 25.07.2022 г. е редно да внесем някои уточнения, защото Ви уважаваме като колеги и съграждани и вярваме, че в диалога се ражда истината. Такъв диалог обаче в последните години липсва изцяло.

Добре знаете, че за седем години не се сложи дори една нова плочка на централната пешеходна зона. Умишлено центърът на нашия доскоро прекрасен град беше оставен да се разпадне, но нямате морално право след толкова време на управление на сегашния кмет да обвинявате ГЕРБ за това. Няма да коментираме цялото Ви политическо изстъпления, но ще Ви запитаме няколко неща:

  1. Кой допусна тежка техника да се движи по пешеходна зона като по този начин я компрометира? Кой седем години не спря разпада на централна градска част и хленчейки само се снима с разпадащия се център?
  2. Кой допусна дрифт шоу на площад „Демокрация”, след което бяха начупени плочките пред театър Йордан Йовков?
  3. Кой допусна в парка да влязат огромни 28-метрови тирове да паркират по алеите и да разпънат лунапарк върху зелените паркови пространства? Кой остави парка ни в окаяно състояние?
  4. Вие колеги знаете ли този кредит от 12 000 000 лева за какъв проект ще се използва, за да го разрешите? Поне знаете ли типа настилка, която искате да финансирате? Защото ние и гражданите на Добрич НЕ ЗНАЕМ! Никой не благоволи да ни запознае със същината на проекта. Знаем само, че проект НЯМА. Също знаем, че кметът предлага да се вземе кредит, средствата по който дори няма да се вложат в този мандат. Дали не се цели да се сключи договор с изпълнител и да се плати аванс непосредствено ПРЕДИ КРАЯ НА МАНДАТА?
  5. Знаете ли какъв би станал общият размер на одобрените от Вас кредити за двата мандата на този кмет, ако Общински съвет одобри и този кредит? Ще Ви кажем – над 42 000 000 лв!!! Ако го разделим на броя на нашите съграждани, ще стане ясно, че всеки от нас – хората на Добрич със своите данъци, ще има да връща кредит от по 700 лева на човек.

Повече не можем да си затваряме очите и да търпим! Добрич е в разпад! И, моля, не обиждайте интелекта на добричлии. Не казвате, че имат къса памет. Поне веднъж вземете обективно и независимо решение в полза на съгражданите ни. Спрете политиканстването и ако имате някакъв морал и обич към града си, не бъдете политически аватари, а свършете работата, за която хората са Ви изпратили в местния парламент!

ГЕРБ-Добрич