Космата гадателка предсказа кой ще стане президент на САЩ

0
770

Маймуна пророк предрече победа на кандидата на републиканците за изборите за президент на САЩ Доналд Тръмп, предаде АФП, цитирана от Монитор. Косматата 5-годишна гадателка обитава парк в китайската провинция Хънан и по-рано тази година предсказа триумфа на Португалия на Европейското първенство по футбол.

Ако се вярва на гледачите й, маймуната на име Геда притежава “дадени свише способности”. Тя вече ги е демонстрирала през юли, когато два дни преди финала на Евро 2016 е познала бъдещия шампион. Предсказанието си за изхода от финалната среща между Португалия и Франция Геда е направила с банани. Тогава ясновидката решително е избрала плода, поставен върху португалското знаме, пренебрегвайки банана, сложен върху флага на Франция. Сега Геда е трябвало да гадае, като са и поставени картонени фигури в естествен ръст на Тръмп и опонентката му от Демократическата партия Хилари Клинтън.

Гадателката, без много да му мисли, е увиснала на шията на картонения Тръмп, дарявайки го с целувка по устните. Маймуната в Китай е своеобразна наследница на октопода Паул, който през лятото на 2010 г. от аквариум в Германия прогнозира резултатите от срещите от Световното първенство по футбол. За съжаление на почитателите му главоногото мекотело с гадателски способности се спомина през октомври същата година. Въпреки гаданията обаче кандидатът за президент на демократите Клинтън има преднина от пет процентни пункта пред Тръмп според най-новото проучване на “Вашингтон пост” и Ей Би Си, публикувано в неделя сутринта.

Според проучването Клинтън получава 48 процента подкрепа, а Тръмп – 43 процента. При предишното проучване, чиито резултати бяха съобщени в петък, Клинтън имаше подкрепа от 47 на сто, а Тръмп – от 44 процента.  http://www.blitz.bg