И тази година добри хора донесоха усмивки, настроение, топлина и уют за децата и младежите от Комплекса за социални услуги за деца и младежи с увреждания – къщичките от семеен тип.
Сдружение „Операция Плюшено мече“ обедини десетки познати и непознати дарители, които изпратиха красиво опаковани индивидуални подаръци за всяко едно дете, според писмото с желания до Дядо Коледа. Не пропуснаха да зарадват и хората, които се грижат за децата и младежите, като направят денонощния им труд по-лек, подарявайки различни полезни и качествени електроуреди. Призивът на Сдружението е докоснал сърцата на много хора, които се обадиха и поискаха да помагат не само за Коледа.
Тази година децата и младежите имат нов приятел – екипа на Имоти Премиер ООД, чиито служители с голямо желание са се включили в кампанията да доставят радост на децата и младежите и са закупили топли дрешки, хавлии, книжки, моливи и много други подаръци. С добрата си идея са увлекли още хора, които също направиха дарение.
Г-жа Бети Корнет от Атланта, САЩ, която е дългогодишен приятел и дарител на социалните услуги в Добрич, отново пропътува дългия път за да донесе лично коледните подаръци – одеяла, специално ушито спално бельо, антибактериални лампи, кутия с подарък за всяко дете и младеж и още много изненади.
Дамите от Инър Уийл клуб за пореден път донесоха радост за децата и младежите с грижливо подготвените торбички с лакомства, коледни елхи и красива украса за да има вълшебство и настроение на празника.
Очакваме да ни посетят представители на читалищата в с. Стефаново и с. Бранище, които също са се подготвили да зарадват всяко дете и младеж. Ще посрещнем и индивидуален дарител, който знае точно какво ще усмихне децата и младежите.
През годината децата и младежите получиха развиващи игри от Фондация Лумос, материали за работа с децата и младежите от Майките на Добрич, а работещите в Есетере България ЕООД ежеседмично изпращаха пресни плодове и кисело мляко.
Благодарим Ви и нека идващата година бъде щедра и благодатна за Вас, каквито бяхте Вие към децата и младежите с увреждания от Комплекса за социални услуги!
loading...