Каварненската журналистка и именита поетеса – Керанка Далакманска, представи петата си стихосбирка „Ще те събудя в седем сутринта…“. Уютът и творческия дух на Художествена галерия „Христо Градечлиев“ бяха най-добрите домакини за културното събитие, което започна в 19.00 часа на 19 август 2021 г. – (четвъртък).
„Над поезията на Керанка Далакманска свети дълбокото небе на Добруджа. Каварненското море мие бреговете на нейните стихотворения, а в тях се оглеждат радостта от споделеното и копнежът на несподелеността, самотата на утрото – още пълно с обещания.“, пише за поетичната книга редакторът Марин Бодаков.
Лиричните откровения на стиховете са докоснали палитрата на душевния мир на Андрей Граделчиев, който е автор на графичното оформление и на самите илюстрация в книгата.
„Ще те събудя в седем сутринта…“ впечатлява с комуникацията между автор и читатели. Едноименното стихотворение е вдъхновено от мил сюжет, който само Керанка Далакманска ще реши дали да сподели с читателите си.
Стихосбирката на каварненската поетеса и журналист, отличена с множество литературни награди, автор на 11 издадени книги, е поредното доказателство, че талантът не може да остане скрит и непризнат, дори и когато се експлоатират вечните теми за море, любов, природа, защото Керанка Далакманска има своя уникален, фин начин да докосне душата на всеки.

 

loading...