В една от книгите си анализаторът на световните конспирации Томас Гордън споменава „магазина за елексири и мръсни номера“ – така наричали помежду си хората от ЦРУ техническия отдел на Управлението.
За нашите тукашни будали пък сякаш функционира някакъв денонощен супермаркет за тъпи номера.
Ако нещата на „тихия фронт“ прекалено изсивеят, веднага спретват някаква история с „българска следа“.

Сега пък оръжейният търговец Гебрев руснаците щели да го убиват с „Новичок“, и то преди онези Скрипал – цели три години по-рано. Изглежда, руснаците са репетирали с нашия човек.
В ресторант в софийския „Кемпински“ руският агент Федотов поръсил с инсектицид – медиите го кръстиха „Новичок“ за белетристична убедителност – една рукола, и то точно руколата на Гебрев, и набързо се омел.
От прокуратурата съобщиха, че намерили пак тогава, през 2015 година, същия инсектицид и в кафемашината на Гебрев.
А пък племенницата на ренегата Скрипал и тя се обади: В България най-лесно можело да се убие с „Новичок“. Като я гледам горката матрьошка, направо й вярвам.

Въпросният Федотов изглежда също е хапнал от руколата на Гебрев, може би за да провери как е на вкус – и това несъмнено му се е отразило, защото три години по-късно се появил и в Солсбъри, за да трови Скрипал.
Бил с още двама авери от руското разузнаване – тримката ходели заедно, нещо като джендър-разведка.
И като им доскучало, отровили Скрипалите. Но не съвсем – изглежда „Новичок“, който използвали, също е бил някакъв джендър-вариант.

Дотук имаме само една недобре измита софийска рукола и един Федотов, който се мота из България – значи е време да се появи новата „българска следа“ с всички произтичащи от това последици: накисване на тукашните ахмаци, шумно покаяние от тяхна страна, сетне гонене на руски дипломати и пр. Както винаги, ние сме подходящи за всякакви конспирации.

Английските журналисти не си поплюват, когато разследват – в смисъл, че могат да съчинят невероятни истории.
Навремето имах интересно приключение с Гордън Томас. Той, разбира се, е доста по- сериозен автор, минава за ас в разплитането на световните конспирации, книгите му са издадени в милионни тиражи, поне до 2004 година бяха 50 милиона.
През 2004-а похарчих луди пари, за да направя телевизионен мост с него чак от Делгани, Ирландия.
Но по едно време на Гордън му се искаше да избяга от собствения си дом. Особено, когато му представих един български банкер, за когото той пишеше сочни фантазии в книгата си за Робърт Максуел – „Царят на българите” – тя преливаше от забавни измислици.
Завърших разговора с репликата, че синагогата в София няма часовник. Гордън обаче се измъкна, като каза, че за въпросната част от книгата отговарял неговият съавтор Мартин.
Такива са тези автори – все гледат да се измъкнат, като накиснат някой друг.

И сега е време за накисване.
Затова няма как да не се сетя и за проф. МелвинГудман, генерал от ЦРУ. Той ми разказа колко настойчиво един нашенец твърдял, че българите са замесени в покушението срещу папата.
И сега има подобни „лобисти“, всъщност обикновени интриганти и мерзавци – доброволци в накисването на България, която винаги е била лесен обект за черната пропаганда.

За годините до 1989-а това е напълно сигурно. Сега е по-различно, но не много: днес пък сме подходящ терен за разгръщане на въпросната пропаганда.
Удобни сме за това – наивнички, повече от послушни – какво е повече от послушни? – склонни сме да ни набъркат във всевъзможни измишльотини.

Има и достатъчно мекотели, готови на всичко.
Навремето Дими Паница финансира измислицата за „българската следа“ в покушението срещу папата.
Сетне станаха на крака в нашия Парламент, когато почина.

Дори един атом от черната пропаганда да попадне в българското пространство, пак ще зачене маса глупости – нашите са готови, седят и го чакат със зяпнали уста. И не хапват рукола, дявол да ги вземе, пазят се.

Винаги сме готови да потвърдим всичко, което ни казват, могат да ни възлагат всякакви роли, например – изгонете руските дипломати, гоним ги – и чао, „Турски поток“.
Ето докъде се стига от една рукола, толкова сме лесни.

Както ще стане ясно по-долу, „българската следа“ в покушението срещу папата е замислена като удар срещу Съветския съюз, нас само ни лепят по афишите.
И днес отново могат да съчинят всичко – например, че Федотов, когато не е зает с тровене на рукола, ще организира хибридните атаки на руснаците по време на тукашните избори през май.
Това е самата истина, каза го и Цветанов, на него всякакви хибриди са му ясни.
Освен това, направо е лесна работа да ни нахибридят руснаците – те избраха Тръмп за президент и с лекота ще се справят с тукашните налъми.

В момента „Аферата Рукола“ трябва да прикрие всичко останало, включително и все по-срамния факт, че милиони хора гладуват у нас.
Но Властниците ни са солидарни с гладуващите във Венецуела – и никак не ги интересува, какви псувни отнасят от нашите несретници.

Един политиканин се дереше, че трябва да сме солидарни с ЕС за Венецуела.
Хубаво, ами кога ЕС ще е истински солидарен с нас?
И защо за 11 години членство в ЕС не успяхме да изкореним недоимъка в България?
Тази солидарност кога ще я дочакаме?

ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

loading...