NDT1.EU снощи първи ви информира за стрелбата в Илинойс, САЩ. Тогава се съобщаваше за четирима ранени офицари от полицията. Насочихме ви да гледате пряко по CNN касапницата в града Аврора.

Днес БЛИЦ публикува трагичните подробности за поредната касапница в САЩ.

Мъж откри огън в сграда на компанията Henry Pratt, която произвежда водопроводни клапани в Съединените щати. Инцидентът е станал в градчето Аурора, в покрайнините на Чикаго. На място са пристигнали полицейски екипи и линейки. Загинали са пет души. Други петима полицаи са ранени при престрелката. Нападателят е Гари Мартин, 45-годишен, служител на компанията. Той е загинал при стрелбата.

Мартин е използвал пистолет „Смит енд Уесън“, съобщи началникът на полицията, цитиран от Си Ен Ен. Той е бил убит, след като полицай го открил докато се опитвал да се скрие и стрелял по други униформени. Баталната в предприятието продължила 90 минути. Служител в компанията разказа, че Мартин работел там и имал пистолет с лазерен мерник. „Стреляше по всички“, каза той.

На сигнала веднага се отзовал полицейски екип и четирима униформени приближили сградата, която се намира в малка индустриална зона. Веднага последвала стрелба и един полицай бил прострелян. Други четирима били простреляни вътре в сградата само в първите 5 минути след като пристигнали.   Мартин влязъл по-навътре в халето и екип униформени влезли да го търсят. Стрелецът е убит от полицаи.

По време на инцидента в сградата имало 30 души. Двама от тях избягали през задната врата. Човек, живеещ в района, им позволил да се скрият в дома му.   Освен полицейски екипи, на място пристигнали и служители на ФБР, отговарящи за контрола над алкохола, оръжията и експлозивите.

По последна информация, мъжът, открил огън, наскоро изгубил работата си.

https://www.blitz.bg

Коментирай