Камелия: Нови правила в “Гласът на България” нагнетяват напрежение между треньорите

0
1948

Съвсем скоро стартира новият сезон на хитовото музикално риалити “Гласът на България” по bTV. Най-гледаното шоу за 2018 година у нас ще изненада зрителите с обновен регламент, нов треньор и ексклузивно дигитално съдържание. В шести сезон на световния музикален формат конкуренцията ще бъде още по-оспорвана благодарение на свежото попълнение в звездния отбор – Михаела Филева. Наш репортер се свърза с певицата Камелия, за да научи с какво настроение сяда за трета поредна година на треньорския стол, както и какви стратегии и очаквания има от новия сезон на предаването, което стартира на 24 февруари в ефира на bTV.

– На 24 февруари стартира новия сезон на “Гласът на България’, а ти отново си поканена за ментор. Какви са очакванията ти от новите таланти, които ще прослушате?

– Много съм щастлива, че за трета поредна година съм треньор в “Гласът на България”. Това е прецедент, защото никой от моите колеги от попфолка не го е постигал. За мен е голяма чест, отговорност и радост, че пак ще съм треньор. Надявам се най-накрая да намеря някого, който да ме докосне с изпълнение на попфолк песен.

Тази година има нов регламент. Ще има блок бутони, с които мога да блокирам всеки от колегите си, така че да не може да се бори за изпълнител, който много искам да бъде в моя отбор. Тези блокиращи бутони можем да ги позлваме само веднъж. Това допълнително нагнетява напрежение. Имаме право и само на една кражба от отборите на останалите, а не както досега по две.

– Защо в музикалните формати все по-малко се пее попфолк? Наблядава се унищожение на жанра или по-скоро музикантите се притесняват поради някаква причина да се представят с песен от този стил? Какво е твоето обяснение?

– Години наред е нагнетявано, че попфолкът е музика само хора, които не могат да пеят и за нищо не стават. Нормално е да се появи притеснение сред кандидатите, че едва ли не ако се явят с попфолк парче няма да ги ги вземат насериозно. Иначе не бих казала, че жанрът се унижощава. Никой не може да стопира нещо, което се развива добре и си върши нещата както трябва. Малко са, но се явяват и кандидати с такава насоченост на пеене, но не са ме развълнували, не са ме докоснали, че да поискам да са в моя отбор.

– Ще ти липсва ли Поли Генова на един от съдийските столове?

– С Поли се познаваме още преди формата “Гласът на България”. Харесвам я, но пък на нея и приятелят й им предстои едно хубаво събитие – първа рожба. Веднага й честитих и сега стискаме палци всичко в тази посока да е наред.

– Треньорите си станахте изключително близки по време на предишните два сезона, но сега имате ново попълнение в лицето на Михаела Филева. Ще успееш ли да се сработиш и с нея?

– Това е един период от време, който ще прекараме заедно. Всички сме професионалисти и знаем защо сме там и какво се изисква от нас. Не се караме, не си правим интриги и не си говорим зад гърба. А дали ще си станем толкова близки, че да продължим да се виждаме след формата, все още не кога да кажа. Просто не знам какво би се случило, но на треньорските столове ще се подкрепяме, това е сигурно.

– Настървена ли си за победа този път?

– Няма да скрия, че бих се радвала тази година да спечели някой от моя отбор. Най-щастлива ще съм, ако спечели най-добрият и най-подготвеният, за да може да се гмурне в шоубизнеса и да успее да направи кариера и след като приключи формата.

 

– С последната си песен “Името ти” разби на пух и прах схващането, че феновете е на фолка са станали капризни и е трудно в днешно време дадена песен да се наложи като хит…

– Намериха се много “разбичари”, които започнаха да налагат музика, която се слушала, да вкарват лафчета, все по-повърхностни текстчета, пък този ритъм, пък онзи ритъм… В един момент и аз започнах да се влияя от т.нар. “анализатори”, докато не попаднах на тази песен. Казах си, че ще направя нещо, което на мен ми харесва, което го чувствам и ще го сътворя по мой си начин. Ако се получи – супер, а ако не – значи наистина моя вкус се разминава с този на хората. Песента взе, че се случи толкова силна, че надскочи моите очаквания. Радвам се, че сред консуматорите на тази музика са останали и такива, които се забавляват със сърцето си, искат да бъдат докоснати, да запеят текста без да се срамуват от съдържанието му. “Името ти” се нареди до най-големия ми хит “Луда по теб”. Това не е преходна песен и след 5 години ше буди същите реакции. За мен това е попфолкът. Щастлива съм, че тази песен се наложи и по този начин доказах и на себе си, че хората все пак искат качествена музика – добър текст, хубава мелодия, убийствен аранжимент, добра колаборация в случая със Сашо Роман и всичко се подреди чудесно.

– Как ти хрумна идеята да включиш в парчето Сашо Роман и той нуждаеше ли се от известно убеждаване или веднага се съгласи?

– Бяхме в звукозаписното студио и с аранжора се чудихме дали да вкараме някакъв звук или отсвир на това място, докато не ми дойде идеята да е вокал на мой колега. Съвсем спонтанно си казах да пробваме Сашо Роман, защото има хубава и разпознаваема бленда. Човекът откликна от раз и още на другия ден изпя неговата партия.

– Наскоро бе рожденичка и няма как да не те попитам по какъв начин го отпразнува, получи ли интересни подаръци…?

– През деня си бях вкъщи, после се събрахме с приятели, а вечерта на участие във софийски клуб. Имаше много цветя и салфетки. (смее се) Бях затрувана от салфетки. Това беше изненада за мен от някакъв човек, пожелал анонимност. Получих огромна кошница с цветя, която не успях да повдигна, трябваше да ми я носят. Имаше и хапване, и пийване. Бях с любимия си човек, бях с приятели и после с фенове. Плътен рожден ден, емоционален.

– Интересно ми е Цветин каква изненада ти беше подготвил?

– Той ми подготвя изненади ежедневно. Не чака рожден ден, Коледа или 8-ми март, за да ме изненада. В нашата къща се живее празнично, изненадващо. Любовта е да можеш да се познаеш себе си и след това да се разкриеш пред половинката си такъв, какъвто се познаваш ти. Любовта е грижа, отношение, споделяне, комуникация, цялостна. Това е като едно цвете – ако не се погрижиш за него ще пораснат плевели.

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ

https://show.blitz.bg