Овен

Кипяща от енергия

Ако тъщата ви е зодия Овен, не бива да се притеснявате, че ще се меси в личния ви живот. Тя смята дъщеря си за възрастен и независим човек, който има право сам да взема решения, дори и да се омъжи за такъв идиот като вас. Но активността й може да бъде досадна. Ако живеете отделно,  поне веднъж на два или три дни тя ще се появи в дома ви. Именно тя ще инициира преустройството на вашия дом почти всяка година. Много е сприхава, но бързо й минава. Няма да позволи на себе си и дъщеря си да бъдат обидени. За да използвате кипящата й енергия “за мирни цели”, е най-добре да й осигурите място за малка градинка, в която да изразходва свободното си време. А ако сте богат човек – подарете й кола.

Телец

Надежден спонсор

Тъщата Телец ще се опита да се намесва възможно най-малко в семейния ви живот. Появата й на хоризонта ще бъде средно един-два пъти месечно. Тя предпочита вие да я посещавате и с радост ще ви нагости с вкусни гозби. Младоженците могат да намерят надежден спонсор в нейно лице. Но ако съпругът в крайна сметка не покаже, че е в състояние да осигури адекватно семейството, нейната финансова подкрепа ще е насочена само към собствената й дъщеря и тя ще се отнася към зет си с добре скрито презрение. Такава тъща уважава зет си само ако е трудолюбив човек, дори ако тя лично не получава никакви облаги от неговите сръчни ръце. За нея е важно да вижда, че дъщеря й има надежден човек до себе си.

Близнаци

Постоянно бърбори

С тъща зодия Близнаци обикновено няма особени проблеми. Лесно е да намерите общ език с нея, ако постоянно поддържате разговор. Но съвместният живот с времето започва да ви лази по нервите. Постоянното й бърборене става досадно. Тя не знае как да пази тайни и скоро не само близки роднини, но и съседи, и дори непознати на опашката в магазина за хранителни стоки ще разберат за всичко, което се случва в семейството ви. Изразът “тъщин език” е подходящ за нея. Затова се препоръчва да живеете по отделно. Но дори и тогава тя често ще тича при вас „за минутка“ в най-неподходящия момент. В такива случаи е добре да я ангажирате с разходки, занимания и игри свързани с внуците й.

Рак

Пазител на традициите

Тъщата Рак обикновено е много тиха и винаги готова да изрази съчувствие към дъщеря си. Когато общувате с нея, трябва да сте особено внимателни, тъй като тя е невероятно чувствителна. Тъщата Рак е в състояние да обгради вашето семейство с грижа, но в същото време тайно вярва, че всичко лежи на нейните плещи, а самата нея не я уважават достатъчно много като пазител на традициите на семейството. Ако живее отделно от вас, тогава няма да ви притеснява с посещения без причина. Но тя свято спазва всички семейни празници. Бъдете сигурни, че ще се обиди много, ако забравите да й честитите рождения ден. Внуците обичат такава баба, а тя от своя страна ги глези с вкусни домашни пайове.

Лъв

Арогантна, но благородна

Въпреки че Лъвицата е горда, с подходящо внимание и уважение, може да стане истински приятел за вас. Тя е благородна, няма да плете вътрешносемейни интриги и всеки зет може да се гордее с външния й вид, тъй като се грижи за себе си перфектно. Хората, които не познават семейството ви, може дори да я объркат с жена ви. В някои случаи, особено ако разликата във възрастта е незначителна, такива тъщи флиртуват със своите зетьове. В случай на пълно прекъсване на отношенията, тя ще се държи арогантно, но благородно. Директно ще каже на дъщеря си, че не сте подходящ за нея, но ще остави решението в нейните ръце. В същото време няма да ви тормози и оклеветява в очите на другите.

Дева

Любопитна и критична

Тъщата Дева е изключително критична, склонна да поучава и чете морал, намира недостатъци във всичко и мрънка, като дава да се разбере, че не вършите домакинската работа както трябва, а тя е модел за подражание. Трябва да й отдадем заслуженото за готвене, пране и чистене, тя е самото съвършенство и никога няма да пропусне възможност да го демонстрира, за да покаже колко сте далеч от нея. Няма да можете да достигнете нейното ниво. Любопитна е и си пъха носа навсякъде, въпреки че не си признава и се стреми всичките й действия да изглеждат достойни. Такива тъщи допринасят за разпадането на брака. Ще намалите посещенията й в дома ви ако оставяте мръсни чорапи навсякъде.

Везни

Доверчив приятел

За тъщата, родена под знака на Везни, основното е да поддържа топли и приятелски отношения с всички членове на семейството. Следователно тя органично се вписва в рутината на семейния ви живот и съжителството с нея обикновено не би трябвало да ви притеснява. Но също така може да се случи, че като напълно непрактичен човек, такава тъща ще виси на врата на зет си, без изобщо да възразява срещу претенциите му за позицията на глава на семейството. Възможно е да ви занимава с ремонти на нейното жилище, или да й смените маслото на колата, защото ви има доверие. Дори ако бракът ви се е провалил и сте се скарали напълно със съпругата ви, приятелските отношения остават със тъщата Везни.

Скорпион

Злопаметна и отмъстителна

Тъщата Скорпион има много сложен и непредвидим характер. Те са или врагове, или съюзници, средно положение няма. Такава тъща на пръв поглед ще оцени колко сте подходящи за дъщеря й и ако не й подхождате с нещо, тя ще се опита да го преживее. Чувствата и желанията на жена ви може изобщо да не бъдат взети под внимание. За предпочитане е да избягвате кавги със тъщата Скорпиони, тъй като едва ли ще успеете да спечелите вечната война с нея. Ако връзката ви се развива нормално, положете всички усилия да я поддържате. Грешките от ваша страна не се прощават от такива тъщи. Те са злопаметни и отмъстителни. Ще изчакат най-подходящия момент, за да ви ужилят по слабото място.

Стрелец

Изисква уважение

Можете да се разбирате доста добре с тъщата Стрелец. Основното нещо е да слушате нейните разсъждения по различни теми и винаги да се съгласявате с нея. Тя няма да се интересува особено от подробностите от семейния ви живот, няма да изнася лекции, но ще изисква уважение към себе си. Ако желаете, можете лесно да се отървете от нея за известно време, като я изпратите на пътешествие или в санаториум. Тъщата Стрелец не може да откаже подобни събития, защото има приключенски дух. А за да бъде от полза на младото семейство, добре би било да вземе със себе си и внуците. Те са грижовни баби, но няма да глезят децата ви със скъпи подаръци или излишни излияния на привързаност.

Козирог

Все едно я няма

Напълно неразбираемо е как се отнася с вас тъщата Козирог. Тя може да скрие чувствата си зад непроницаема маска на лицето си. Такъв „човек в калъф“, обикновено се стреми да живее отделно, бързо напуска младоженците, не ги кани при себе си и не отива при тях, затваря се в собствения си свят и дори няма да помоли за помощ, ако изведнъж се нуждае от нея. Независимо дали имате добри чувства към своята тъща или сте напълно безразличен, изглежда, че тя е дълбоко незаинтересована от това. Може дори да ви направи впечатление, че изобщо нямате тъща. Не разчитайте на нея да ви помага с пари или при отглеждането на децата. Няма и да ви досажда със съвети и поучителни лекции за живота.

Водолей

Избухлива и непредвидима

Тъщата Водолей е много оригинална и дори нестандартна. Тя успява да остане модерна, морално не потиска зет си, но е неспокойно да се живее с нея. Единственото, което я спасява е, че винаги изчезва някъде и намира с нещо да се занимава без да досажда с присъствието си. Най-вероятно ще насочи вниманието си към вашите деца – нейните внуци и ще се погрижи за тяхното образование. Въпреки това не си струва да влизате в конфликт с такава тъща. Макар че е демократична, поведението й е много непредвидимо. Може да избухне за дреболия и да ви направи сериозен семеен скандал. После ще се извини, но нервите ви трудно ще издържат нейния непредвидим характер. По-добре да живеете отделно.

Риби

Улеснява ви живота

Тъщата Риби много често се жертва за децата си (тя може да се отнася към зет си като към собствен син), стреми се да им осигури отделно жилище (дори в ущърб на собствените си условия на живот) и по всеки възможен начин да улесни живота им (въпреки че самата тя е напълно непрактична), помирява съпрузите, ако внезапно се скарат и самата тя е склонна да прости нанесените й обиди. Няма да ви натоварва с чести посещения, но много се радва, когато отивате да гостувате при нея. Ще отрупа масата с изискани и вкусни ястия. Тя мечтае за внуци и може да поеме цялата тежест по отглеждането им. Винаги можете да разчитате на финансова помощ, но само при условия, че после й върнете заема.

https://trud.bg/

ПЕТЪК – 13-И – СВЕТОВЕН ДЕН НА ТЪЩАТА