Йордан Методиев с доста спорна победа в серия спорт на писта “София”

0
116

Йордан Методиев от АСК МБ-Рейдинг постигна една доста спорна победа в серия Спорт на писта „София 2023“. Надпреварате беше излъчена на живо в ефира на Sportal TV.

В нея Методиев стартира втори и в първата половина на дистанцията от 12 обиколка се движеше като залепен за потеглилия от полпозишъна Искрен Веселинов (АСК Премиум Рейсинг). В началото на седмия тур Методиев атакува много агресивно лидера и се стигна до доста сериозни контакти между двамата.

16 Писта

При тях те дори отнесоха един от временните шикани, които организаторите на състезанието са поставили на трасето. След тази агресивна битка Методиев оглави класирането и до края кара необезпокояван на първото място. За момента не е ясно дали ще има разследване не дуела между него и Веселинов.

Самият Веселинов бе изпреварен и от своя съотборник Александър Антов до финала, след като неговата Хонда Сивик загуби скорост, за да завърши трети зад Методиев и Антов. Топ 5 в състезанието от серия Спорт на писта „София 2023“ допълниха Атанас Танков (АСК Елена Тийм) и Александър Димитров (АСК Пулстарс). Всички пилоти в челната петица използват коли Хонда Сивик.

Снимки: Борислав Цветанов

Източник