Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на енергетиката е освободен Красимир Първанов. Подписана е и заповедта за освобождаване на Ваня Колева от поста заместник-министър на младежта и спорта. 

Не ми е оказван натиск, за да подам оставка. Това заяви заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, който подаде оставка по-рано днес. „Разразилият се скандал хвърля петно не само върху мен, но и върху Министерство на енергетиката, и върху правителството затова предприех тези стъпки“, заяви той пред БНР.

„Оставката ми е депозирана в Министерски съвет, но нямам информация дали е приета“, коментира той. Красимир Първанов посочи, че не е консултирал оставката си с „Обединените патриоти”, въпреки че той е номинация на НФСБ за поста зам.-министър на енергетиката. “Нямам нищо общо с тази фирма (“Артекс” – бел.ред.)”, категоричен беше Първанов. “Жилището, което съм закупил, е на груб строеж”, уточни той. Оставката му обаче бе свързана с „Апартаментгейт“, тъй като Красимир Първанов е придобил от фирмата „Артекс“ апартамент и два гаража на ул. „Тинтява“ в столичния кв. „Изток“.  Скандалът с апартаментите досега доведе до оставките на зам.-министъра на младежта и спорта Ваня Колева и на правосъдния министър Цецка Цачева. Функциите на Цачева временно ще изпълнява заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова.

Засега няма реакция по “Апартаментгейт” от страна на шефа на върховния съд Лозан Панов, чиято съпруга е придобила 4-стаен апартамент и 2 гаража от “Артекс” на рекордно ниската цена от 225 евро за квадрат.

https://www.blitz.bg

ОЩЕ ОТ АПАРТАМЕНТГЕЙТ:

loading...