Италиански военен самолет се разби по време на учение в Торино, падна върху кола и уби петгодишно момиченце, а пилотът оцеля, съобщават италианските медии. Италианската информационна агенция AGI съобщи, че деветгодишният брат на загиналото момиче е тежко ранен, а родителите и пилотът са без опасност за живота.
В социалните мрежи се появиха видеоклипове, на които се вижда как самолетът губи подемна сила по време на учение и след това се разбива. След катастрофата самолетът се е запалил.

Всички пострадали са с различни по степен изгаряния и са транспортирани в болница. Италиански медии съобщават, че военният самолет се е разбил по време на излитане на летището в Торино. Според първоначалната информация инцидентът е станал, защото самолетът е влетял в ято птици и след това е започнал да губи височина. След взрива колата, превозваща четиричленно семейство, се е преобърнала. Родителите успели да изтеглят по-големия син на безопасно място, но докато се опитвали да спасят момиченцето, колата се запалила и те не могли да направят нищо.

Момичето е починало, а момчето е с тежки изгаряния и е в реанимация. Състоянието му е много тежко с висок процент изгаряния на тялото.

https://trud.bg/

+