Въпреки че мнозина не вярват в прераждането, сред нас има хора, които не само са съгласни с твърдението, че душата ни е безсмъртна, но дори си спомнят за някои свои предишни животи.

Идеята за прераждането идва от индуистката митология, а днес пределите ѝ излизат от рамките на обикновена мистификация или за дежавю, както обясняват психолозите този феномен,защото има някои категорични доказателства, че душата наистина приключва един живот и се влива в друг.

Запознайте се с изумителните истории на тези пет деца, които са убедени, че прераждането съществува, защото много добре помнят кои са били преди сегашния си живот.

През 1968 година механикът Рашид Кадедж и приятелят му Ибрахим загиват при автомобилна катастрофа в Ливан. Година по-късно там се ражда и момченце, наречено от родителите Даниел Джурди. Първата думичка, която малкият казва, е Ибрахим, при това без някой да му е повтарял това име. Странностите продължават и по-нататък.

Когато става малко по-голям, той отказва да приеме своите родители и твърди, че има друго семейство. Настоява, че баща му се казва Наим, както всъщност е името на бащата на покойния Рашид. По-късно, когато веднъж той прекосява мястото, където са намерили смъртта си двамата приятели, той заявява, че е умрял именно тук. Когато пък след време се среща с роднините на Рашид, ги разпознава като свои.

Ханан Монсур е ливанка, родена през тридесетте години на миналия век. Омъжва се за мъж на име Фарук, от когото име три деца. По време на последната ѝ бременност здравословното ѝ състояние значително се влошава. По това време тя шокира съпруга си с изказването, че скоро ще бъде преродена. По-късно състоянието на жената наистина става още по-лошо и малко преди да издъхне, се опитва да се свърже с дъщеря си Лейла.

Но това така и не става и тя си отива от този свят, без да е говорила с нея. Десетина дни след кочината на Ханан на бял свят идва момиченце, което се казва Сюзан Ганем. Още от най-ранна възраст тя има навика да вдига телефона и без никаква логична причина да повтаря: Ало, Лейла. Щом Сюзън пораства успява да разпознае членовете от семейството на Фарук и дори започва да поддържа връзка с тях.

Художникът Петер Теекамп от малък има странни случки, които не може да обясни. Въпреки това чак до 2005 година, когато вече е на 55 години, той отказва да приеме, че в тялото му се е преродила душата на популярния художник Пол Гоген.

Всичко обаче сочи това да е така. През целия си живот той рисува картини, които шокиращо много приличат на прочутия му колега, при това без изобщо да е наясно с неговото творчество.

През 2000 година малко момче започва да сънува странни кошмари, по време на които крещи неистово. В сънищата си то вижда горящ самолет, който пада и японски войници. След като момчето дава пълно описание на всичко, което вижда в кошмарите си, родителите свързват историите му с Войната в района на Пасифика, пише Мегавселена. Докато разглеждат глава от книга, посветена на Иво Джима, малкото момче започва да се вълнува и да твърди, че именно там е загинало в предишния си живот.

Всичко това притеснява родителите на малкия и те започват да се интересуват още повече от темата. След години баща му открива, че пилотът Джеймс Хюстън от дивизията на Натома Бейл е намерил смъртта си, след падането на самолет в битка за Иво Джима през 1945 година. След като синът му се среща с оцелелите свидетели при чудовищния инцидент, той успява да разкаже пред тях факти, които само те знаят.

Навярно сте чували историята на Анне Франк – момиче от еврейски произход, прекарало години наред в опити да се скри от нацистите. През 1945 година тя е заловена и умъртвена в концлагер. Близо десетилетие след това се ражда момиче на име Барбо, което от много малко има зловещи кошмари, напомнящи преживявания на Анне Франк, без да има основателна причина за това.

Родителите ѝ в началото не обръщат голямо внимание на това, но започват да вярват, че в действителност в нея живее духа на Анне, след като семейството посещава Амстердам и Барбо самичка намира къщата на Франк. Освен това малката идеално знае как изглежда дома отвътре и дори къде се намира скривалището на Анне.  https://www.edna.bg/