ИМА ЛИ КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ, ИЛИ НЕ?…

0
1356

Политиците ни пак се хванаха гуша за гуша. Ако бяха нормални хора, щяха да се хващат за по едни други работи. Така щеше да има мир и спокойствие в България.
Този път темата е има ли, или няма корупция в България. По-добре би било темата да бъде има ли я, или я няма България.
А още по-простичко би било да се нацелуват с г-жа Меркел и тя да каже, защото каквото и да решат в т. нар. Народно събрание, каквото каже Германия – това и ще бъде!
Такъв е животът!

Това театро за вотовете в българския парламент сме го гледали. Погледнете даже какво пише на входа на парламента. Съединението прави силата. Ами те вътре така са се съединили, че обезсилиха цял един народ. Толкова я обезсилика тази страна, че даже я обезлюдиха.
Такъв е животът!

Ако швейцарците искаха да знаят има ли корупция в Швейцария какво щяха да направят? Референдум, референдум и пак референдум.
Стиска ли им на българските политици да се съединят, не да се съвъкуплят, а да се обединят и да насрочат референдум за корупцията с един единствен въпрос: Има ли корупция в България?
В българския парламент съвъкуплението носи по-голямо удоволствие и повече облаги, отколкото обединението. Затова и девизът на нашия парламент е Съединението прави силата, а не Обединението прави силата.
Е някои български знаменитости ще направят от виното бира, за да докажат правотата на българските политици. Ще направят социологически проучвания. Социологически анализи. После ще чуем речи, дебати, декларации…
Такъв е животът!

По-простичко би било, и по-достоверно ще е ако се попита цял един народ дали има корупция в България.
Спокойно, политически величия!
В България не може да има референдум с такъв въпрос. И вие знаете защо, защото много пъти сте го изричали. Българинът е умен и способен когато избира депутати, но е непросветен, недорасъл да избира отговор по време на референдум.

Такъв е животът!

В България няма корупция! В България не може и да има корупция!
В нито една корумпирана държава по света управляващите няма да признаят, че има корупция. Няма да признае и опозицията, когато седне на стола на управляващите.
Да си кажем с думите на управляващите днес и утре: Пази, Боже, България от корумпирани държавници!
Някои чакат пришествието на Антихриста! Няма да го дочакат, защото то отдавна е в България.

Такъв е животът!