Зеленина – цветът на 2017

0
784

Всяка годината американската компания Pantone избира най-модерният цвят за следващата година. Вчера от Pantone обявиха цветът на 2017 – “Зеленина” (Greenery). Вижте какво трябва да знаете за цвета на 2017.

От 2000 година насам от Pantone избират цвят на годината. Техният избор влияе на тенденциите в модата и интериорния дизайн. Тази година цветът е завръщане към природата и се нарича Greenery. В превод зеленина или растителност. Зеленина е светъл, но много наситен нюанс на зеленото, напомнящ на прясно поникнала трева през пролетта. В цвета на 2017, Зеленина, има много дискретна жълта нотка, която придава свежест и острота на този нюанс на зеленото.

Символика на Зеленина – цветът на 2017

От Pantone наричат цвета на 2017, Зеленина, естественият цвят на природата. Това е цвят, който почита Живота, цвят, който е въплъщение на преследване на личните страсти, цвят на енергичността.

Леатрис Айзман, изпълнителният директор на Pantone, казва за цвета на 2017:

“Живеем в един стресиращ и много напрегнат свят. Зеленина е цветът на надеждата и на нашата връзка с природата. Зеленина е цветът на новото начало: обновяване, освежаване, съживяване. Всяка пролет ние навлизаме в нов цикъл. От земята поникват нови стръкове. Това е нещо, утвърждаващо живота на Земята, нещо, което да очакваме.”

След спокойните и вдъхновени от небето и хармонични цветове на 2016 г – розов кварц и синьо спокойствие, е време да се върнем отново на земята,. Зеленина няма нищо общо със спокойствието, той е по-скоро цвят на движението напред, на развитието, на действията. Вече видяхме някои от модните къщи, които включиха този ярко зелен цвят в колекциите си за пролет/лято 2017:

Сред тях са Balenciaga, Emilio Pucci, Michael Kors, Kenzo и Zac Posen

Как да носим Цвета на 2017 Зеленина?

От Pantone казват, че най-подходящите цветове, с които да съчетаваме Зеленина, са различните нюанси на синьото. Добър вариант са комбинациите с по-бледи и по-ярки нюанси на розовото, ако обичате по-предизвикателните модни решения.

 

Ако пък дрехите са от прозрачни платове, допълнете цвета на 2017 със земни цветове, като по-светли и тъмни нюанси на бежовото и кафявото. Можете да съчетаете Зеленина и с наситено синьо или розово-лилави нюанси, ако тези цветове са по-подходящи за вас.

http://krasota.rozali.com