Защо Ред Бул има проблеми в Сингапур?

0
136

Още на „Монца” шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър предупреди, че в Сингапур лидерите във Формула 1 ще имат сериозни проблеми и може да не са в челото. И се оказа прав, поне за петъчните тренировки – Серхио Перес и Макс Верстапен останаха вчера 7-и и 8-и, при това на сериозна разлика от двамата пилоти на Ферари, които окупираха първите две позиции.

Но двете петъчни тренировки осигуриха и още една новина – в състезателно темпо Ред Бул остават фаворити, серията обиколки на Перес го доказа, като предимството на световните шампиони е около 0,2 секунди на обиколка. За да се използва това обаче Макс и Чеко трябва да стартират в челото на колоната защото изпреварванията в Сингапур си остават трудни.

Верстапен: Темпото ни е по-лошо от очакваното

Верстапен: Темпото ни е по-лошо от очакваното

Вчера и двамата пилоти на Ред Бул се оплакваха от проблеми с баланса на колата, а при Макс беше налице и недостатъчно притискане на предния мост и оттам – неточно поведение на предните колела. По-лошото беше, че промените в настройките на колите, както в хода на първата тренировка, така и за втората, не дадоха очакваните резултати.

Васьор: Най-добрият петък за Ферари този сезон

Васьор: Най-добрият петък за Ферари този сезон

От началото на годината се знае, че RB19 ще има проблеми на „Марина Бей” – уличното трасе изисква максимално аеродинамично притискане, а колата на Ред Бул е невероятно силна и бърза на писти, където е необходимо компромис между аеродинамичното притискане и максималната скорост. Освен това, в Сингапур преобладават 90-градусовите завои, за които настройките на колите не дават много свобода на действие – при Ред Бул точно тези настройки се оказаха трудни, тъй като се появи и липса на сцепление на задните колела.

Хамилтън похвали промените по пистата в Сингапур

Хамилтън похвали промените по пистата в Сингапур

Трябва да се има предвид и още нещо – за този уикенд влиза в сила новата техническа директива на ФИА, която ограничава огъващите се крила и един от най-засегнатите тимове се очаква да е точно Ред Бул, както предвидиха някои от съперниците на световните шампиони.

Сайнц: Получи се хубава изненада

Сайнц: Получи се хубава изненада

Но днес е нов ден, има още една свободна тренировка, следва изключително важната квалификацията и ще разберем дали в Ред Бул са успели да се справят с проблемите от вчера.

Снимки: Gettyimages

Източник