Започна разпоредителното заседание по делото срещу Ивет Стайкова за убийството на актрисата Виолета Донева

0
97

©

Започна разпоредително заседание по делото срещу Ивет Стайкова за убийството на баба й – актрисата Виолета Донева. Припомняме, че на 7 юли, Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд срещу Ивет Стайкова, за умишлено убийство на баба й – актрисата Виолета Донева, извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост и с особена жестокост (чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и 3, вр. чл. 115 от НК).

Според обвинителния акт до 18.10.2022 г. Стайкова живеела заедно с приятеля си. През този период употребявала марихуана и други наркотици и проявявала агресия, както към приятеля си, така и към неговата майка.

Поради това приятелят на обвиняемата провел разговор с бабата на Ивет – Виолета Донева и на 18.10.2022 г. завел обвиняемата в дома на актрисата. Виолета Донева не одобрявала употребата на наркотици и поведението на своята внучка, а Ивет Стайкова поради това таила чувство на омраза към баба си.

Вечерта на 19.10.2022 г. двете били сами в жилището на актрисата. С намерението на убие баба си, която стояла изправена в едно от помещенията, обвиняемата взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в областта на главата и тялото на пострадалата, 6 от които засегнали жизненоважни органи. През това време пострадалата била в съзнание и изпитвала болка и страдание при всеки удар.

През това време пострадалата била в съзнание и изпитвала болка и страдание при всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на която настъпила смъртта на В. Д. След като убила баба си, обвиняемата напуснала жилището. От заключенията на назначите в хода на досъдебното производство тройна и петорна комплексни съдебнопсихиатрични и психологични експертизи се установява, че внучката е могла да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.    

От заключенията на назначените в хода на досъдебното производство тройна и петорна комплексни съдебнопсихиатрични и психологични експертизи се установява, че Ивет Стайкова е могла да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, посочват от прокуратурата.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source