Двама шофьори са заловени да управляват автомобили на 2 януари след употреба на наркотици, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР – Добрич.

При специализирана полицейска операция в Добрич, в 23.10 часа по ул. “Отец Паисий”, до сградата на БЧК, патрул на Първо РУ Добрич спира за проверка лек автомобил “Опел” с ТХ регистрация, с 32-годишен водач от гр. Добрич, известен на МВР. При извършената проверка на водача с техническо средство, уредът отчита положителен резултат за употреба на два вида наркотици – амфетамин и метаамфетамин. Шофьорът отказал биологични проби. Задържан е за 24 часа.

В 23.30 часа, по ул. “Батовска”, до паметника на Хан Аспарух, автопатрул на Първо РУ Добрич спира за проверка лек автомобил “БМВ 520” с ТХ регистрация, с 27-годишен водач от гр. Добрич, неизвестен на МВР. При извършената проверка на водача с техническо средство, уредът отчита положителен резултат за употреба на канабис. Шофьорът отказал биологични проби. Задържан е за 24 часа.

По същото време, но пред ДКЦ 1, автопатрул на Първо РУ Добрич спира за проверка 38-годишен жител на гр. Добрич, известен на МВР. В левия джоб на якето му е открито топче със съдържание на канабис с тегло 1,1 грама. Задържан е за 24 часа. Срещу тримата мъже са образувани бързи производства. НДТ