ЗАДЪРЖАХА 18-ГОДИШЕН КРАДЕЦ НА АВТОМОБИЛ

0
329

18-годишен младеж, противозаконно отнел лек автомобил в пияно състояние, е привлечен към наказателна отговорност и задържан за 72 часа от Районна прокуратура – Добрич, съобщава Апелативната прокуратура.

Престъплението е извършено при условията на повторност. Младежът вече бил осъждан за същото през 2020 година, когато бил още непълнолетен.

На 2 октомври 2022 година обвиняемият се намирал в село Черна. Там той забелязал автомобил, паркиран пред частен дом, и решил противозаконно да го отнеме от собственика му. Младежът забелязал ключовете на таблото на колата и се възползвал от възможността, като бързо потеглил в неизвестна посока.

Много скоро след кражбата, собственикът на превозното средство – кмет на селото, който се готвел да го използва, забелязал липсата му и подал сигнал в ОД на МВР – Добрич. Обвиняемият и автомобилът били установени в областния град Добрич. Една от гумите на колата била силно повредена. При задържането му И.П. бил изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като тестът за алкохол бил положителен и показал концентрация, значително по-висока от 1,2 на хиляда – 2,36 на хиляда.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. С постановление на наблюдаващия случая прокурор И.П. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане на обвиняемия да бъде определена мярка за неотклонение „задържане под стража“. НДТ

“НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА” – 4.10.2022, ГОД. XXХ, БР. 69 /6602/