Задържан е 30-годишен, издирван в Германия

0
107

адържан е 30-годишен българин, обявен за издирване от властите в Германия, съобщиха от МВР. Това е станало при специализирана полицейска операция на служители от Главната дирекция „Национална полиция“. Мъжът е установен на адрес на територията на столицата.

Операцията е осъществена на базата на постъпило в края на юни съобщение от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ (ДМОС) м МВР – въведен сигнал в шенгенската идентификационна система за издирване на мъжа. Установяването му е във връзка с издадена спрямо него европейска заповед за арест от съда в гр. Бамберг, Германия, за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с кибертърговски измами.

За задържането на мъжа са уведомени Софийската градска прокуратура и ДМОС- МВР с оглед предприемане на последващи действия по наложената му европейска заповед за арест.

През март МВР задържа в София друг българин, издирван от Германия. 31-годишният мъж е от Бургас, издирван с европейска заповед за арест от германските власти за компютърни престъпления и измами.

Поставете оценка:

3.7

Оценка 3.7 от 6 гласа.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source