ЗАДЪРЖАНИЯТ ЗА БЛУДСТВО С 8-ГОДИШНАТА ЕВА Е НА 40 ГОДИНИ

0
500

На брифинг Районна прокуратура – Добрич потвърди самоличността на задържания за блудстване действия с малката Ева, чиято снимка НДТ ви показа още снощи. Това е 40-годишният С.М., който е привлечен към наказателна отговорност и е задържан за 72 часа.Предстои обвиняемият да бъде доведен в съда за определяне на мярка за неотклонение спрямо него.

Пострадалото дете беше издирвано, тъй като на 3 август изчезнало от централната част на Добрич, където се намирало заедно със своите две сестри, съобщи на брифинг говорителят на Районна прокуратура – Добрич, прокурор Даниел Илиев. Трите деца били сами, тъй като майка им, която ги отглеждала сама, работела в к.к. Албена и в този ден била на смяна.

Децата често просели. Именно така обвиняемият успял да отведе със себе си момиченцето /става въпрос за 8-годишната Ева – б.а./ С. М. се възползвал от това, че то отишло да му иска пари. Дал му лев и го завел да му купи сладолед. Спечелил доверието му, 40-годишният мъж повел детето към село Плачи дол, където живеел и работел в местна кравеферма. Около 16:00 часа го оставил в постройката, която обитавал, и го заключил.

Мъжът се върнал няколко часа по-късно и, тъй като детето плачело и искало да си тръгва, той го завързал. Преди да заспят С.М. извършил блудствени действия спрямо малолетното момиченце.

Пострадалото дете било открито на 4 август 2022 година в централната част на Добрич, отново само. То било оставено там от обвиняемия, а самият той изчезнал.

След изясняване на фактите и обстоятелствата около изчезването на момиченцето и установяване на съпричастността на 40-годишниня С.М., той бил намерен и задържан. Повдигнати са му две обвинения. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, разпитват се свидетели на случилото се.

Работата по доказване и документиране на деянието продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. НДТ