Забраненият град стартира изложба за популяризиране на „нулеви отпадъци“

0
16


Дворцовият музей на Забранения град стартира специална изложба за популяризиране на „нулеви отпадъци“. Изложбата включва устойчиви културни и творчески продукти, които са направени от рециклирани материали, пише Радио Китай.

Изложени са над 40 екологично чисти творчески продукта, направени от слама, оризови люспи, стъбла от чай, бутилки от минерална вода, паднали листа и клони, които са събрани на територията на музея, съобщава радио Китай.

Изложбата има за цел да насърчи намаляването на отпадъците, рециклирането и безопасното изхвърляне, като същевременно насърчава отговорното използване на отпадъчни материали при създаването на устойчиви творчески продукти.

Дворцовият музей стартира инициатива за „нулеви отпадъци“ през 2020 г., като се фокусира върху подобреното сортиране на отпадъците, за да намали количеството генериран боклук.

Между юни 2021 г. и октомври 2023 г. музеят рециклира повече от 32 000 пластмасови бутилки и направи от тях културни и творчески продукти, което е еквивалент на намаляване на въглеродните емисии с над 930 килограма.





Източник 24часа